Primeur: geothermische warmtepomp ecoGEO SOLAR

19 december 2013 | 2 minuten leestijd

Met de geothermische warmtepomp ecoGeo solar verwacht Ecoforest een nieuwe energierevolutie te brengen. De ecoGEO SOLAR is volgens de leverancier het neusje van de zalm op gebied van klimaatbeheersingtechnologie. Dankzij de geavanceerde vermogenselektronica kan deze pomp direct worden aangesloten op zonnepanelen voor energielevering.

Stroom genereren 

Een regelaar beheert de stroom die wordt gegenereerd door de zonnepanelen en voorziet de pomp van de nodige energie. Het restant kan worden gebruikt voor de stroomvraag van de woning zelf, voor het opladen van accu’s voor vermogensopslag of voor elektrische auto’s en zelfs voor gedeeltelijke retourlevering aan het elektriciteitsnet.

Accu of elektriciteitsnet 

En wanneer de warmtepomp meer energie verbruikt dan de zonnepanelen genereren, neemt de regelaar automatisch de benodigde energie af van het elektriciteitsnet of van de accu’s voor vermogensopslag die eerder zijn opgeladen. En dat gebeurt allemaal automatisch.

Duurzame energie

Duurzame energie is de toekomst: aarde, zon, lucht en water zijn vrijwel onuitputtelijke bronnen. Het is onze verantwoordelijkheid om efficiënt gebruik te maken van deze geschenken van de natuur en ze voor iedereen toegankelijk te maken.

Gerelateerde artikelen