‘Remeha/BDR Thermea wil naar nieuwe bedrijfslocatie in Apeldoorn’

Installatie
4 april 2023 | 3 minuten leestijd

Ketel- en warmtepompenfabrikant Remeha en moederbedrijf BDR Thermea verkennen de mogelijkheden van nieuwe huisvesting in Apeldoorn. Wethouders Jeroen Joon en Peter Messerschmidt namens de gemeente Apeldoorn en Arthur van Schayk namens Remeha/BDR Thermea hebben hiertoe een intentieovereenkomst ondertekend. Beide partijen hebben de intentie uitgesproken om de mogelijkheden te gaan onderzoeken en zich hiervoor in te spannen.  

Remeha is al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw een bekende naam in Apeldoorn. Het maakt onder andere slimme en efficiënte warmtepompen. Ze spelen daarmee een belangrijke rol in de energietransitie. Wethouder Joon: “Ik ben erg blij dat Remeha kiest om in Apeldoorn te blijven. Met meer dan 500 medewerkers zijn zij een belangrijke werkgever voor Apeldoorn en de regio Oost-Nederland.” Wethouder Messerschmidt vult aan: “Remeha groeit uit haar jasje op de huidige plek. Als het lukt om een nieuwe plek te vinden, dan biedt dat weer mogelijke kansen voor de huidige locatie aan de Marchantstraat. Bijvoorbeeld voor woningbouw of andere bedrijven. Met deze overeenkomst laten we zien dat we ons best gaan doen om een goede nieuwe plek te vinden voor Remeha.”

Duurzame campus

Remeha  – en haar moederbedrijf BDR Thermea – zijn marktleidende bedrijven met veel groeikansen en een belangrijke rol in de energietransitie, zowel nationaal als internationaal. Met de bouw van een nieuw en duurzaam energie-positief complex dat voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van energieprestaties, warmte-opwekking en innovatie kunnen beide bedrijven de toekomstige faciliteiten realiseren die nodig zijn om hun groeistrategie ook in de toekomst te kunnen uitvoeren. Het is de intentie dat op de duurzame nieuwbouwcampus diverse bedrijfsonderdelen van Remeha/BDR Thermea, waaronder haar kantoren en productiefaciliteiten, samenkomen. De mogelijkheid voor deze invulling zal in samenspraak met de gemeente de komende periode verder worden onderzocht. 

Remeha/BDR Thermea is een belangrijke speler op (inter)nationaal niveau die van oudsher stevig verbonden is aan Apeldoorn. Sinds 1935 hier gevestigd en samen met BDR Thermea uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven op het gebied van binnenklimaatoplossingen ter wereld. De gemeenschappelijke intentie om een nieuwe locatie te realiseren biedt bovendien een kans om ook in de toekomst samen te blijven werken aan de energietransitie, om vorm te geven aan groeiende werkgelegenheid en de gemeente Apeldoorn als belangrijke hub voor de energietransitie te versterken. 

De gemeente Apeldoorn en Remeha/BDR Thermea verwachten in de loop van 2023 nadere mededelingen te kunnen doen over de eventuele vervolgstappen. 

Gerelateerde artikelen