Remeha werkt samen met Rabobank bij verduurzamen MKB’ers

Installatie
16 januari 2023 | 2 minuten leestijd

Klanten van de Rabobank kunnen een warmtescan van Remeha doen en krijgen dan passend advies. Eventueel worden ze zelfs gekoppeld aan een installateur. Het doel is om de komende maanden enkele honderden MKB’ers te interesseren om aan de slag te gaan met hun warmtevraagstuk.

Nu de energieprijs recordhoogtes aantikt, komen verschillende MKB’ers financieel in de knel. Terwijl in veel bedrijfspanden en bij verschillende bedrijfsactiviteiten nog flink wat energiewinst te behalen valt. In de huidige markt ligt de nadruk veelal op maatregelen die de elektriciteitskosten verlagen, zoals het installeren van zonnepanelen of ledverlichting. Maar in veel bedrijven is warmte en daarmee vaak het gasverbruik een veel grotere kostenpost. Daarom leggen Rabobank en Remeha via hun samenwerking de nadruk vooral op verduurzaming van de warmtevraag.

Warmtescan

Remeha heeft hiervoor een warmtescan ontwikkeld die klanten via de website van Rabobank kunnen invullen. Deze scan maakt heel snel duidelijk wat de mogelijkheden zijn voor het warmtevraagstuk, zoals de vervanging van een cv-ketel door een warmtepomp (of het combineren van de twee) of bijvoorbeeld het installeren van een zonneboiler.

Als een ondernemer in een warmteoplossing wil investeren, dan kan hij na het doorlopen van de warmtescan een vrijblijvend gesprek aanvragen met een van de specialisten van Remeha. Zij kunnen hem of haar ook in contact brengen met een installateur die de verduurzaming kan uitvoeren. Heeft een ondernemer wellicht geen of onvoldoende financiële ruimte, dan biedt Rabobank zakelijke financieringen voor verduurzaming. De omvang van veel investeringen is meestal flink te reduceren door beschikbare subsidies.

Energielabel C

Als ondernemers dit jaar initiatief nemen, dan kunnen ze nog op redelijk korte termijn profiteren van energiezuinige installaties die hun energiegebruik voor verwarming of warm tapwater reduceren. Ook zullen deze maatregelen helpen om het energielabel van een pand te verbeteren. Vanaf 1 januari 2023 is elk kantoor in ons land verplicht om minimaal Energielabel C te hebben. De lokale en regionale overheden zullen volgend jaar gaan handhaven.

Gerelateerde artikelen