Sanitaire trend in de bouwbranche: geëmailleerd staal

Het Duitse bedrijf Bette heeft al decennia lang ervaring met het produceren van geëmailleerd titaanstaal. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van ligbaden, wastafels en (vlakke) douchebakken. “De keuze voor geëmailleerd titaanstaal biedt Bette de unieke mogelijkheden om producten te ontwikkelen die zich qua comfort, design en kwaliteit onderscheiden”, schrijft Bette in een persbericht. Het bedrijf is daarbij constant bezig met het opzoeken van de grens op het gebied van productinnovatie. De technologie staat namelijk niet stil. “Een goed voorbeeld van het materiaal i.c.m. niet eerder toegepaste productietechniek bij ligbaden, is de nieuwe serie BetteLoft Ornament”, gaat de fabrikant verder. 

“De buitenzijde heeft een bijzonder geometrisch patroon dat het ligbad een kunstzinnig uiterlijk geeft. Dit is mogelijk dankzij het materiaal. De combinatie van sterk titaanstaal met de vele voordelen van het duurzame Bette glazuur. En duurzaam geproduceerd en 100 % recyclebaar.”

Warmtegeleiding

Het materiaal dat Bette gebruikt heeft al voordeel dat het de warmte van het badwater snel aanneemt. “De producten zijn bovendien geluidwerend uitgevoerd en dus heel stil. De overdracht van geluid wordt voorkomen door de innovatieve inbouwsystemen.” Waar jouw klant ook blij om zou zijn, is dat het emaillen zo hard als glas is, maar niet poreus. Vuil hecht hierdoor niet gemakkelijk waardoor het sanitair gemakkelijk schoon te maken is. “Bovendien zitten er geen naden in de ligbaden en wastafels waarin zich vuil en bacteriën kunnen vormen.”

Beste van twee werelden

Het geëmailleerde staal heeft de hardheid van staal, maar de afwerking van het emaillen. Dit komt ook de hygiëne ten goede. “Het geheim zit hem in de ultradunne laag email. Vergelijkbaar met glasvezel blijft het glazuur flexibel en is daardoor kras- en slagbestendig.” Dus als jouw klant de douchekop laat vallen, zal dit geen schade aanbrengen.

Kleurenkeuze en trends

In het assortiment van Bette zit een breed spectrum van 500 standaardkleuren en 22 exclusieve matte kleuren die afgestemd zijn op actuele trends van tegels, natuursteen en hout.