Secoia en Duwaco intensiveren gezamenlijke passie voor duurzaamheid

Tegelijkertijd kan Duwaco optimaal profiteren van het internationale netwerk van Secoia en versterkt de samenwerking de R&D-activiteiten van Duwaco.

Secoia is een nieuwe aanbieder van binnenklimaatsystemen, die zich begin dit jaar tijdens de beurs VSK aan het publiek gepresenteerd heeft. Secoia streeft naar energie neutrale woningen en zelfvoorzienende gebouwen. Daarvoor werkt het bedrijf op basis van een totaalconcept dat het volledige traject beslaat.

Een basisopstelling
De oplossingen van Secoia zijn gebaseerd op één basisopstelling, die voor kantoren, zorginstellingen, scholen en woningen kan worden uitgebreid en aangepast aan de wensen van de opdrachtgever. “In ons streven naar energie neutrale woningen staat de behoefte van de bewoners voorop”, aldus Johan van Putten, adviseur bij Secoia. “Temperatuur moet afzonderlijk te regelen zijn. Verder zijn wij van mening dat een goed geïsoleerde woning volledig energieneutraal gemaakt kan worden. Zodra de energievraag beperkt is, kunnen wij de binnenklimaatopwekking verzorgen voor zowel warmte als elektra.”

Duwaco
Duwaco is specialist in klimaat- en energiesystemen die CO2 –neutraal en kostenbesparend zijn. Duwaco beschikt over een eigen productieplant waar de warmtepompen op milieuvriendelijke wijze geproduceerd worden.

Secoia
Secoia streeft als aanbieder van innovatieve binnenklimaatsystemen naar evenwicht tussen mens en natuur. In praktijk betekent dat het zoveel mogelijk behouden van energie, zo optimaal mogelijk gebruikmaken van natuurlijke energiebronnen en zo min mogelijk schade toebrengen aan de natuur.