‘Sneller energie besparen door leaseconstructie’

23 november 2022 | 3 minuten leestijd
Installatiebedrijf Heatprofs neemt branchegenoot Verbakel Gas Service over. Daarmee bundelen de beide in Haaglanden gevestigde nutsbedrijven hun krachten. Het team van Heatprofs is voortaan breder regionaal actief, in onder meer Den Haag, Delft, Zoetermeer en Rotterdam. De overname is eerder deze maand afgerond. Inmiddels verkent Heatprofs verdere groeimogelijkheden, in lijn met het streven zijn bijdrage aan de energietransitie te versterken.

“Juist nu de energiekosten hét gesprek van de dag zijn en de pan uit rijzen, moeten we de energietransitie versnellen”, benadrukt Willem Hulsenbeck, commercieel directeur van Heatprofs. “We willen in onze regio een voorttrekkersrol vervullen in het verduurzamen van huishoudens”, vult Said Ayat, oprichter van Heatprofs, aan. “De overname van Verbakel Gas Service is daar een mooie volgende stap in.”

Gesteund door de decennialange ervaring van zijn managementteam – in onder andere recruitment, detachering en het intern opleiden van personeel – focust Heatprofs de komende jaren op groei in een zeer dynamische markt, waarin bovendien een structureel tekort aan geschoolde vakmensen heerst. 

Heatprofs helpt klanten om hun woning te verduurzamen, door over verduurzamingsmaatregelen te adviseren en deze vervolgens door te voeren. “Dat is een toekomstbestendige oplossing voor de huidige hoge energietarieven enerzijds en de afhankelijkheid van buitenlandse energieleveranciers anderzijds”, legt Hulsenbeck uit. “Wie zijn stroom en warmte uit duurzame bronnen haalt of zelfs volledig energieneutraal woont, is minder afhankelijk van de grillen van energiemaatschappijen en geopolitieke ontwikkelingen.”

Tevens biedt Heatprofs abonnementen aan voor het onderhoud van de voor verduurzaming noodzakelijke apparatuur. Om zijn dienstverlening zo laagdrempelig mogelijk te houden, werkt het met verschillende financiële modellen. “Door middel van onder meer leaseconstructies en de mogelijkheid om in termijnen te betalen, helpen we klanten met een uiteenlopend budget om hun woning te verduurzamen”, aldus Hulsenbeck.

Verbakel Gas Service werd in 1981 opgericht door Koos en Anja Verbakel. In de beginjaren van het bedrijf richtten zij zich voornamelijk op het onderhoud en de installatie van gasapparaten, evenals op het oplossen van storingen. Met de tot op heden voortgaande ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op het oog, hebben zij zich in latere jaren gespecialiseerd in energiezuinige en milieuvriendelijke oplossingen, zoals zonneboilersystemen en warmtepompen.

Ook nu het familiebedrijf wordt overgenomen, blijven Koos en Anja Verbakel nog zeker drie jaar in functie. Zo ondersteunen zij Heatprofs bij het aansturen en uitbreiden van het nieuwe fusiebedrijf.

Gerelateerde artikelen