Sneller werken met Geberit oplossingen

5 oktober 2021 | 6 minuten leestijd

Een installateur kan zowel achter- als voor de wand veel tijdwinst behalen door de juiste producten te gebruiken, die voorzien zijn van slimme oplossingen. Geberit investeert in het optimaliseren van het product in plaats van steeds nieuwe producten te lanceren. Het Duofix inbouwreservoir is een goed voorbeeld van dit unieke Geberit DNA; sinds de introductie wordt Duofix continu en tot in detail doorontwikkeld en verbeterd, wat uiteindelijk zorgt voor een steeds snellere installatie. Net als Duofix reduceren meer producten mankracht, faalkosten én tijd.

Achter de wand – systemen die veel werk uit handen nemen

Het renoveren van de toiletruimte of een badkamer kan een tijdrovende klus zijn. Zeker als er gekozen wordt voor de traditionele oplossing, zoals raggelwerk van hout of zelfs infrezen van aan- en afvoerleidingen in de muur. Maar er kan ook gekozen worden voor de innovatieve en tijdbesparende GIS module. Het Geberit GIS-systeem is een flexibel modulesysteem dat kant-en-klaar uit de doos direct verwerkt wordt zonder hak- en breekwerk. Het werkt snel, past altijd en de installatie is makkelijk waterpas te stellen, wat later in het proces een groot voordeel is voor de tegelzetter. Het innovatieve modulesysteem bestaat uit een raamwerk, welke snel te monteren en eenvoudig passend te maken is. Ook de hoogte en diepte kunnen eenvoudig ingesteld worden. In deze voorzetwand worden bovendien alle leidingen verwerkt. De positie van het closet kan risicoloos horizontaal of verticaal bepaald worden. Handig voor het aansluiten van de leidingen op het inbouwreservoir is de Geberit MasterFix adapter. Deze koppelt op een eenvoudige en schone wijze een inbouwreservoir aan het leidingsysteem. De bijbehorende Geberit gipskartonplaten zijn voorzien van uitsparingen voor de bedieningsplaat, de aan- en afvoer en de draadeindbevestigingen van het closet. Hierdoor kan er sneller gemonteerd worden en kan de tegelzetter na plaatsing direct aan de slag.

Voor seriematige bouw en projecten waar metalstudwanden zijn toegepast, biedt een geprefabriceerd systeem voor badkamerwanden veel voordelen. Op die paar vierkante meters is een enorme tijdswinst van 50% te realiseren met de Geberit Prefab elementen. Deze prefab elementen worden op maat geproduceerd voor gebruik in metalstudwanden. Vrijwel al het sanitair kan hieraan snel, veilig en efficiënt geïnstalleerd worden. In de online configurator (Geberit Configurator voor Prefab elementen) zijn de Geberit Prefab elementen op basis van de specifieke projectwensen zeer eenvoudig te ontwerpen, waarbij de elementen naar wens voorzien kunnen worden van waterleiding(en) en elektrabuizen. De kant-en-klare wanden worden in de fabriek op maat gemaakt en rechtstreeks (inclusief alle benodigde bevestigingsmaterialen) op de bouwplaats geleverd. De monteur heeft het systeem in 10 minuten al op zijn plek staan.

Voor de wand – een vereenvoudigde toiletinstallatie

Ook een vereenvoudigde installatie van het closet levert veel tijdwinst op. De montage van een closet met verdekte bevestiging is altijd een vervelende klus. Met de nieuwe, gepatenteerde Easy Fast Fix bevestigingstechnologie vereenvoudigt Geberit de installatie hiervan op revolutionaire wijze. Het closet is door één installateur moeiteloos te monteren. Via de gaten aan de bovenzijde van het keramiek kunnen de moeren namelijk simpelweg met een inbussleutel aangedraaid worden. Het closet wordt daarmee stevig tegen de muur aangetrokken. Vervolgens wordt de zitting met bevestigingspennen op het keramiek gelegd en worden de bevestigingspunten aan de bovenzijde aangedraaid. Hierdoor is een pasmal overbodig. Middels deze nieuwe innovatieve EasyMount brilbevestiging (toegepast in de nieuwe iCon badkamerserie, Citterio, ONE en Xeno2) is de plaatsing van de wc-zitting snel en eenvoudig. Makkelijker kan niet!

Niet in alle situaties wil of kan men een closet bevestigen aan een inbouwreservoir achter de muur. De oplossing daarvoor is de Monolith designmodule voor de wc, die bevestigd wordt voor de muur. Deze module sluit de kloof tussen opbouw- en inbouwreservoirs. De installatie is snel en eenvoudig. De Monolith wc-module kan namelijk zonder hak- of breekwerk op de juiste plaats geïnstalleerd worden. Het zelfdragende frame is vrijwel identiek aan het Geberit Duofix element, dat bekend is onder vrijwel alle installateurs. De hoogte kan, met een bandbreedte van 7 cm, bovendien in een handomdraai worden aangepast aan de bouwomgeving. Alle aansluitingen zijn fraai achter het element verborgen. Het reservoir is geschikt voor conventionele wc`s én douchewc`s en is toepasbaar in iedere bouwsituatie en geschikt voor praktisch elke afvoersituatie.

Oplossingen voor het installeren van een douchewc

Naast de Monolith module zijn ook alle Geberit inbouwreservoirs voorbereid op het installeren van een douchewc; standaard is een mantelbuis van de wateraansluiting voor een douchewc voorbereid. Dit scheelt een hoop werk tijdens de installatie en is een fijne gedachte indien er later besloten wordt een conventioneel closet te vervangen voor een douchewc. In die gevallen waarbij het ombouwen van een conventioneel closet in een wc met waterreiniging wel een uitdaging is, is de Geberit AquaClean voorzetplaat de eenvoudigste oplossing. Voor elk model AquaClean dekt de voorzetplaat van Geberit de zichtbare aansluitleidingen betrouwbaar af. Voor de wateraansluiting hoeft niet in tegels te worden geboord, noch zijn er andere constructieve ingrepen nodig. De watertoevoer is achter de voorzetplaat verborgen en de bedieningsplaat voor de twee-toets spoeltechniek is erin geïntegreerd.

Oplossingen voor de natte hoek

De natte hoek in de badkamer kan ook een tijdrovende installatieklus zijn. Vooral het afschot en de waterafdichting zijn tijdrovende en risicovolle elementen. Geberit douchevloeren, zoals Setaplano, Sestra en Olona, zijn uitgerust met een geïntegreerd afschot, een in de fabriek voorgemonteerde afdichtingsfolie en gegarandeerd lekvrij. Ook de montage kent vele voordelen: zo bestaat de Setaplano douchevloer uit een eenvoudig instelbaar frame, bestaande uit 1 stuk – gebaseerd op het herkenbare Duofix systeem – en is het aantal losse onderdelen tot een minimum beperkt. Het stalen frame en de afdichtingsfolie zijn in de fabriek voorgemonteerd, wat de werkzaamheden aanzienlijk eenvoudiger en betrouwbaarder maken. Voormonteren betekent niet alleen minder werk voor de installateur, maar creëert ook meer veiligheid. 

Gerelateerde artikelen