Spewe sluit zich aan bij het accu-systeem CAS

3 november 2021 | 3 minuten leestijd

Als het om krachtige snijapparatuur of speciaal gereedschap voor isolatiemateriaal in de bouw gaat, kiezen vele professionele gebruikers voor Spewe. Het bedrijf uit Zwitserland is nu onderdeel van het Cordless Alliance System (CAS). „Wij willen dat onze klanten altijd de beste resultaten bereiken met onze producten. Als onderdeel van CAS kunnen wij hen nu nog meer bieden – met CAS hebben ze nu toegang tot meer dan 280 machines van zeer gespecialiseerde fabrikanten. En één accu die past op alles. Dat is op iedere bouwplaats meer dan zinvol”, zegt Daniel Muntwyler, directeur van Spewe. Het bedrijf uit Zwitserland brengt in totaal acht gloeidraad- en twee multifunctionele accu-snijapparaten mee in de door Metabo geïnitieerde, merken overkoepelende accu-alliantie. „Met CAS hebben wij nu een krachtige accu-technologie, die onze machines de nodige power geeft. Want om een gloeidraad te verhitten, is veel energie nodig. Om ervoor te zorgen dat de gebruiker niet meteen de accu hoeft te vervangen, hebben wij sterke accu’s met een lange looptijd nodig. En die hebben wij nu dankzij CAS”, vertelt Muntwyler. Ook Henning Jansen, CEO van Metabo is blij met de nieuwste aanwinst van CAS: „Spewe is voor ons een echte verrijking. Wij staan al langer met hen in contact en het doet ons veel genoegen, dat wij hen nu als sterke partner aan boord hebben en ons vooral op het gebied van de gevelbouw verder brengt.”

Goede resultaten boeken in de gevelbouw

De nieuwe machines zijn een ideale uitbreiding van het CAS-assortiment, denkt Muntwyler. „Voor iedere taak kan de gebruiker kiezen voor machines uit het CAS-programma. Isolatiemateriaal snijdt hij op maat met het accu-gloeidraad-snijapparaat van Spewe gecombineerd met een zaag van Metabo. De lijm roert hij met de Collomix accu-handmixer en de isolatieplaten worden met de accu-hamer van Metabo vastgezet. En moeten de platen dan nog geschuurd worden, dat pakt de gebruiker gewoon de accu-schuurmachine van Rokamat erbij. Op alle machines past dezelfde accu.” Bovendien kunnen de machines van Spewe voor het op maat snijden van vloerisolatie of hardboard worden gebruikt. Ook loodgieters en dakdekkers kiezen voor de machines van het Zwitserse bedrijf, bijvoorbeeld om isolatiemateriaal voor het dak op maat te snijden. „Tenslotte geldt: een toepassingsbereik, de passende machines voor iedere taak en dat met slechts één accu”, aldus Muntwyler. 

Nauwkeurig snijden, flexibel werken

Met de nieuwe accu-gloeidraad-snijmachines en multifunctionele accu-snijapparaten van Spewe kunnen gebruikers de isolatieplaten nauwkeurig en snel op maat snijden. De accu-gloeidraad-snijmachne is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Van mineraalwolplaten, EPS- of XPS-platen tot aan kurk en schuimglas – de machines van Spewe snijden verschillende materialen en zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen hoog op de steiger, in de werkplaats of op de bouwplaats. De accu-gloeidraadmachines beschikken over een energiebesparingsfunctie, die voorkomt dat de draad over de gehele lengte wordt verhit – zo kan aanzienlijk meer materiaal met één accu-lading worden gesneden. 

Gerelateerde artikelen