Supervernevelaar Nebia gebruikt 70 procent minder water

7 september 2015 | 2 minuten leestijd

In tegenstelling tot veel andere toepassingen in en om het huis, is er aan het ontwerp van de douchekop de laatste decennia niet echt veel veranderd. Zes Amerikanen brengen hier met douchekop Nebia verandering in. Nebia ziet er op het eerste gezicht nogal futuristisch uit; het ontwerp zou dan ook zeker niet misstaan in een Star Wars film. Ook de nevel die uit de douchekop komt, heeft wel wat mysterieus.

Miljoenen kleine druppeltjes

Met hoge druk zet Nebia de waterstraal om in miljoenen kleine druppeltjes. Deze `supervernevelaar` bereikt een tien keer groter gebied dan een normale douche. Naar verluidt wordt tijdens een douchebeurt met Nebia slechts 23 liter verbruikt, in tegenstelling tot de 75 liter tijdens een normale douche. Volgens de ontwikkelaars zorgt Nebia voor een `superieure douche-ervaring` en gaat het douchen net zo goed als onder een gewone douche; ook haren wassen schijnt ondanks de kleine druppels geen probleem te zijn.

Waterbesparing

De uitvinders van Nebia claimen dat dankzij de innovatieve douchekop de waterbesparing per douchebeurt kan oplopen naar zeventig procent. Dat is niet alleen erg fijn voor de portemonnee; ook het milieu heeft er baat bij. Met Nebia kan er elk jaar duizenden liters water worden bespaard en is daarmee een uitkomst voor plekken op de wereld waar sprake is van watertekort en extreme droogte, zoals Californië.

Nebia is via Kickstarter te koop voor 299 dollar. Pas in de lente van 2016 is de douchekop verkrijgbaar. Of Nebia dan ook in Nederland op de markt komt, is nog niet bekend.

Foto: website Nebia 

Gerelateerde artikelen