Ubbink productinnovaties

High five voor de Ubbink 5-serie

Dankzij de spiraaltechniek zijn de doorvoeren van deze serie gemiddeld 20% compacter dan andere modellen op de markt.

● door `spiraaltechniek` inregendicht
● kunststof constructie, lichtgewicht
● geschikt voor nieuwbouw en renovatie
● BIM tekeningen beschikbaar

In deze serie zitten:

  • De Rolux 5G rookgasafvoer.
  • Nieuw is de MultiVent 5V, ontwikkeld voor mechanische. De ventilatiepijp werkt onder alle windomstandigheden. Geschikt voor daken met dikkere isolatiepakketten.
  • Nieuw is ook de Rolux 5G Combi dakdoorvoer. Deze combineert rookgasafvoer en luchttoevoer met een aansluiting Ø 125 mm voor bijvoorbeeld een mechanisch ventilatiesysteem, met PP of ALU rookgasafvoerbuis.
  • Nieuws: de MultiVent 5V Combi dakdoorvoer uitgerust met een dubbele ventilatieafvoer Ø 125 mm.
  • En nieuw is de SoloVent 5R rioolontspanningsdakdoorvoer. Deze past u toe voor beluchting van de binnenriolering. 

Modulair kunststof luchtverdeelsysteem

Het Air Excellent luchtverdeelsysteem is ontworpen om ventilatielucht van mechanische ventilatiesystemen met of zonder warmteterugwinning van en naar de diverse ruimten in een gebouw te transporteren. Dit kunnen woningen zijn of kleine utiliteitsgebouwen. Het kunststof luchtverdeelsysteem bestaat uit verschillende onderdelen; leiding en toebehoren, met voorgevormde 90˚ horizontale en verticale bochten, ventieladapters en toe- en afvoerventielen. Is uw inbouwhoogte beperkt, dan gebruikt u de halfronde buis.

U kunt iedere ventilatie-unit, ongeacht het merk, aansluiten op een van de Air Excellent luchtverdeel-kasten. Vanaf de luchtverdeelkast worden de flexibele, vormvaste leidingen uitgerold naar de verschillende ruimtes om frisse lucht toe te voeren of vervuilde lucht af te voeren. Dit systeem kent lagere drukverliezen dan traditionele luchtverdeelsystemen doordat iedere ruimte zijn eigen luchtkanaal heeft, zonder aftakkingen. Lage drukverliezen hebben een positieve invloed op het energieverbruik en op het geluidsniveau van de geïnstalleerde ventilatie-unit.

Air Excellent wordt gemaakt van kunststoffen en is antistatisch en antibacterieel. Air Excellent heeft een REACH verklaring conform EU richtlijn 1907/2006/EG en is het eerste flexibele luchtverdeelsysteem in Europa met het TÜV kwaliteitscertificaat.

● flexibel en modulair
● geschikt voor lage kanaalhoogtes
● laag drukverlies
● geschikt voor nieuwbouw en renovatie
● eenvoudige verwerking
● TÜV gecertificeerd
● BIM tekeningen beschikbaar