Upgrade voor Flexvent Vlotterontluchters

29 november 2022 | 2 minuten leestijd
Installateurs en eindgebruikers zoeken steeds vaker naar mogelijkheden om het rendement en de levensduur van c.v.- en koelinstallaties te verbeteren. Daardoor stijgt wereldwijd de vraag naar automatische Flexvent Vlotterontluchters. Om hieraan te voldoen, innoveert Flamco voortdurend op productiegebied en voert zij enkele slimme productverbeteringen door.

Alle Flexvent Vlotterontluchters met ventielhuls en bellenbreker hebben een upgrade gekregen. Met enkele praktische modificaties vergroot Flamco het montage- en gebruiksgemak. Op de eerste plaats is de beschermdop voorzien van lekpreventie. Dit voorkomt dat er water uit het systeem loopt. De draaibare dop heeft voortaan een veilige schroefstop tegen eventueel verlies. Een tweede verbetering is de zelfdichtende insnijpakking van de ventielhuls die het gebruik van afdichttape overbodig maakt. 

Gemak en milieubesparing

De eerste vernieuwde Flexvent vlotterontluchters rollen sinds het derde kwartaal 2022 van de productielijn in Wijhe. Om het de groothandel makkelijk te maken, heeft Flamco de artikelnummers niet gewijzigd. Installateurs kunnen de installatiehandleiding overal inzien via de QR-code op de verpakking. Door deze papierreductie bespaart Flamco op jaarbasis bijna 400 bomen.

Duurzame oplossing

Flexvent Vlotterontluchters zijn geschikt voor gesloten c.v.- en koelinstallaties met glycoloplossingen tot 50%. Ze worden op het hoogste punt van een installatie gemonteerd om grotere luchtbellen in het systeem automatisch af te voeren. Deze lucht kan corrosie veroorzaken en de thermische overdracht van het systeem verminderen. 

Voor elke installatie

Flamco biedt een zeer uitgebreide range aan ontluchters en luchtafscheiders die onder andere in maatvoering en afblaascapaciteit variëren. Voor kleinere luchtbellen en microbellen levert Flamco zogenaamde XStream luchtafscheiders en voor het ontgassen van systeemwater zijn er Vacumat Eco vacuümontgassers.

Gerelateerde artikelen