Van cv-ketel tot bad-douche combinatie

1 april 2015 | 2 minuten leestijd

Met 3.727 unieke page views is het artikel over hybride oplossingen in verwarming het meest gelezen vorige maand. Hoelang gas nog op de traditionele manier gebruikt kan worden, weet niemand. Voorlopig is de cv-ketel in ieder geval nog niet uit de Nederlandse woning verdwenen. Als al die cv-ketels toch voorhanden zijn, kunnen ze gekoppeld worden aan nieuwe, hybride technieken. In het artikel komen drie mogelijkheden aan bod, waaronder warmtepompen matchen met de cv-ketel, de combinatie zonneboiler en cv-ketel en cv-water verwarmen met zonnepanelen.

Installatieproject van de maand

In de nieuwe rubriek ‘Installatieproject van de maand’ lichten we elke maand een installatieproject uit. De nieuwbouwwijk Hoog Dalem, dat volledig gebouwd is volgens het all electric principe, trapte af. Het stuk wist 3.105 unieke lezers te trekken en is daarmee goed voor een tweede plaats. De verwachting is dat de HR-ketel op den duur verdwijnt. Dat vraagt om een andere aanpak en vandaar dat er druk wordt gezocht naar alternatieven. De term ‘all electric’ valt steeds vaker. In het artikel wordt onderzocht of dat soms de toekomst is.

Douchen in bad

Douchen in bad is terug van weggeweest. Dat is ongetwijfeld ook af te lezen aan het aantal page views dat het artikel over dit onderwerp wist te trekken; liefst 1.671 bezoekers lazen het stuk en kwamen er zo achter dat steeds meer fabrikanten een bad-douche combinatie op de markt brengen. Douchen in bad beschouwen veel consumenten als iets van vroeger. De bad-douche combinaties die ontwerpers tegenwoordig produceren, zijn een stuk luxer dan die van dertig jaar geleden. Dat bewijzen de ontwerpen van Teuco en REXAdesign.

Gerelateerde artikelen