Van energielabel tot pelletkachel

2 februari 2015 | 2 minuten leestijd

Met bijna 3200 unieke pageviews is het stuk over het energielabel de topper van deze maand. Sinds 2015 moet iedere woning bij de verhuur of verkoop een definitief energielabel hebben. Een betere waarde van het label maakt een huis beter verkoopbaar. In het artikel gaven we tips over hoe installateurs het label kunnen verbeteren. Dit kan onder meer door te isoleren, glas te vervangen, een nieuwe cv-ketel te plaatsen en zonnepanelen aan te brengen.

De voordelen van pelletkachels

Het artikel over pelletkachels wist met bijna 3000 unieke pageviews ook veel lezers te trekken. In Canada wordt al ruim veertig jaar gebruik gemaakt van pelletkachels. Een pelletkachel is milieuvriendelijk en scheelt behoorlijk in de energierekening. Het rendement wordt tussen de 84 en 93 procent geschat. Maar er zitten ook nadelen aan. Zo vergt deze kachel behoorlijk wat onderhoud, kan hij aardig wat geluid maken en is de investering in een pelletkachel niet gering. Consumenten moeten er al snel een paar duizend euro voor neerleggen.

Tips voor warmteterugwinning

Het stuk over warmteterugwinning is goed voor een derde plaats. Warmteterugwinning (wtw) is een mooie manier om energie te besparen. Met een wtw-systeem is het mogelijk om warmte terug te winnen die anders verloren gaat bij het ventileren. Om problemen als geluidsoverlast en tocht te voorkomen, is het belangrijk om een wtw op de juiste manier te installeren. Ook een goed onderhoud is van belang. Zo moeten de filters elk half jaar vervangen worden en ook het totale kanalenstelsel moet regelmatig schoongemaakt worden.

Gerelateerde artikelen