3 nieuwe modellen afsluiter van Viega

Installatie
9 mei 2024 | 2 minuten leestijd

Easytop-afsluiters en -kogelkranen van Viega worden veelvuldig ingezet om hun probleemloze werking, eersteklas afdichting en gebruiksvriendelijke werking. Recent breidde Viega het assortiment verder uit met drie nieuwe modellen.

De uitbreiding betreft een gewone schuine klepafsluiter (vrijstroomafsluiter, modelnummer 2237.2), een klepafsluiter met veerbelaste  klep (gecombineerde vrijstroomafsluiter met terugslagklep, modelnummer 2238.2) en een terugslagklep (modelnummer 2239.2). De producten waren reeds leverbaar met persaansluiting en R-buitendraad en worden nu ook geleverd met Rp-binnendraad (½, ¾, 1, 1¼, 1½ en 2 Rp c.q. DN 15, 20, 25, 32, 40 en 50)

Voordelen

De nieuwe Viega Easytop-klepafsluiters onderscheiden zich door het ergonomisch gevormde handwiel en de signaalkleurige positie-aanduiding aan de niet-stijgende spindel. Kenmerkend is verder de bronzen armatuurbehuizing waarin de volledig roestvast stalen klepzadeleenheid met standaard gevulkaniseerde afdichting is ondergebracht. De afdichting wordt bij het sluiten van het ventiel nauwkeurig op de eveneens roestvast stalen klepzitting gedrukt. De klepzitting-rand dient als metalen aanslag en voorkomt zo onnodige, overmatige belasting van de klepafdichting terwijl de functionele betrouwbaarheid wordt gegarandeerd. Voor een duidelijk onderscheid tussen verschillende toepassingen kan het kenplaatje van het afsluiterhandwiel  in rood of groen worden uitgevoerd.

Zoals gebruikelijk bij andere Easytop-systeemarmaturen, zijn de ventielbovendelen onderhoudsvrij en hebben ze geen dode ruimte. Daarmee voldoen ze in alle opzichten aan de strenge hygiëne-eisen die aan installatieonderdelen van drinkwaterinstallaties worden gesteld. 

De afsluiters lenen zich voor een maximale bedrijfsdruk van 1,6 MPa (PN 16) en maximale bedrijfstemperatuur van 90 °C. De schuine klepafsluiter wordt geleverd met KIWA keur, de klepafsluiter met veerbelaste  klep en de terugslagklep worden geleverd met DVGW-keurmerk

Gerelateerde artikelen