Viega opzetstuk voor afvoer en nieuw Eco Plus-element

20 januari 2014 | 2 minuten leestijd

Betegelbaar opzetstuk voor afvoer 

Inloopdouches bieden een ideale combinatie van fraai design en veel bewegingsvrijheid in de badkamer. Deze barrière-vrije en volledig betegelde vloeren worden steeds belangrijker in het ontwerp van een badkamer.

Het nieuwe opzetstuk van Viega kan met alle mogelijke vloerafwerkingen worden afgewerkt – zelfs glasmozaïek kan worden toegepast. Het enige dat zichtbaar is zijn smalle schaduwvoegen, waardoor het water snel en betrouwbaar wegloopt.

Het opzetstuk, een alternatief voor de bekende kunststof of metalen roosters, is betegelbaar waardoor de afwerking van de badkamer tot in het kleinste vloerdetail kan worden doorgezet. Daarmee gaat deze nagenoeg onzichtbaar en naadloos op in de vloer. 

Nieuw: wc-hoogte met druk op knop in hoogte varieerbaar 

Gezinnen met kinderen stellen andere eisen aan een woning dan ouderen die langer op zichzelf willen wonen. Eén wooneis hebben ze gemeen: een badkamer die voor elke leeftijd flexibiliteit en comfort combineert.

Met één druk op de knop kan de zithoogte van de wc individueel worden ingesteld op een hoogte tussen 41 en 49 cm. De daarvoor benodigde techniek is volledig achter veiligheidsglas weggewerkt en werkt zonder stroom.

opzetstukDat biedt bijvoorbeeld het nieuwe Eco Plus-element van Viega. Hiermee kan de wc bij iedere keer dat deze wordt gebruikt, met één druk op de knop traploos in hoogte worden versteld. Elektronica of extra werkzaamheden zijn hiervoor overbodig. Alle techniek gaat schuil achter een glasplaat die het geheel een aansprekend design geeft.

Gerelateerde artikelen