VolkerWessels doet installatietak van de hand

Bouw
Installatie
8 april 2024 | 2 minuten leestijd

VolkerWessels verkoopt zijn onderdeel voor technische installaties, energiesystemen en telecomverbindingen aan de Zweedse investeerder Triton. Het gaat on de bedrijven Visser & Smit Hanab, Homij Technische Installaties en VW Telecom. VolkerWessels wil zich meer op de bouw van woningen, vastgoedontwikkeling en infrastructuur richten. Daarom zocht het Nederlandse bedrijf naar een nieuwe eigenaar voor het 3100 medewerkers tellende onderdeel.

Het is niet bekend hoeveel Triton betaalt voor VolkerWessels Verbindingen en Netwerken, zoals de dochteronderneming heeft. De investeringsmaatschappij is in Nederland onder andere bekend van de overname van technologisch dienstverlener Unica in 2017.

VolkerWessels maakte voerige week ook zijn jaarresultaten bekend. De omzet steeg met 3,4 procent tot 6,8 miljard euro, waarbij het bouwbedrijf onder andere profiteerde van meer werk voor zijn infrastructuurdivisie in Nederland. VolkerWessels is daarmee in omzet het grootste bouwbedrijf van Nederland. In Duitsland had VolkerWessels last van de malaise op de woningmarkt en daalden de opbrengsten van de bouw- en vastgoedactiviteiten met 6 procent.

De nettowinst steeg 7 procent tot 205 miljoen euro. Volgens VolkerWessels is dat betere resultaat te danken aan het selectiever aannemen van opdrachten, wat de risico’s rond projecten moet verkleinen. De orderportefeuille, dus hoeveel werk VolkerWessels nog te doen heeft, groeide met een tiende tot een waarde van 9,6 miljard euro.

Gerelateerde artikelen