WasCollege start nieuwe opleiding `Hybride warmtepomptechniek`

23 maart 2023 | 3 minuten leestijd
De vraag naar hybride warmtepomp oplossingen is enorm gestegen en daar lijkt voorlopig geen einde aan te komen. Onder meer veroorzaakt door de stijgende energieprijzen en dat er vanaf 2026 bij vervanging van cv-installaties verplicht is om over te stappen op een duurzamer alternatief. In veel gevallen zal er dan worden gekozen voor een hybride warmtepomp. De vraag naar hybride warmtepompen zal de komende jaren dan ook nog verder toenemen.

“Dagelijks krijgen wij veel (technische) vragen over hybride warmtepomp oplossingen. Daarom bieden wij nu vanuit het WasCollege de opleiding: Hybride warmtepomptechniek aan”, aldus Robin Waarsenburg, Business Manager Duurzaam bij Wasco.

Deze tweedaagse opleiding is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in het gebruik van hybride warmtepompen in de bestaande bouw. De opleiders van het WasCollege behandelen wat de installateur gaat toepassen en wat er komt kijken bij het realiseren van een hybride warmtepomp bij de klant. 

Voor deze opleiding is het een pre als je al inzicht hebt in de werking van een warmtepompinstallatie. 

Tijdens deze tweedaagse opleiding leert de installateur:

• welke mogelijkheden er zijn voor het toepassen van een hybride warmtepompsysteem in bestaande bouw;

• de verschillende varianten te onderscheiden;

• de valkuilen bij het kiezen van een hybride warmtepompsysteem ontwijken;

• warmtepompsystemen op de juiste manier opnemen;

• het gebruik en de juiste functie van de benodigde appendages en regelsystemen;

• het samenstellen en berekenen van de kostenbesparing die het oplevert;

• een bestaande cv-installatie aanpassen en inregelen.

De eerste groep is 17 november van start gegaan. De vraag naar de opleiding is enorm. De eerste twee aangeboden opleidingen zaten vrijwel direct vol.  De nieuwe opleidingsdata worden als eerst via de WasCollege nieuwsbrief kenbaar gemaakt.

“Vanuit WasCollege zien we dat de opleidingen soms al binnen een uur vol zitten na verzending van de WasCollege nieuwsbrief. Daarom adviseren wij geïnteresseerde installateurs om zich aan te melden voor deze nieuwsbrief, zodat je direct op de hoogte met van nieuwe opleidingsdata.” 

Gerelateerde artikelen