Waterleidingsprinkler en v-profiel press-systeem

24 maart 2014 | 2 minuten leestijd

De waterleidingsprinkler

Iedere woning in Nederland is voorzien van een waterleidingnetwerk. XPress waterleidingsprinkler maakt gebruik van dit netwerk en wordt door de hele woning aan het plafond geïnstalleerd. Bij een beginnende brand springt de glazen bulb bij 57°C kapot. De eindgebruiker krijgt gelegenheid om de vluchttijd te verlengen terwijl de waterleidingsprinklers de brand controleren. Geschikt voor woningbouw en andere toepassingen als zorginstellingen, musea, en monumenten.

Er is een compleet pakket fittingen en buizen voor waterleidingsprinkler beschikbaar voor installateurs: van XPress RVS leidingsysteem voor het standaard `zichtwerk` en XPress Sprinkler ML voor instorten in beton. Beide systemen hebben de noodzakelijke brandtesten doorstaan.

V-Profiel

SudoPress i s een V-profiel press-systeem met bijbehorende gereedschappen en buizen. SudoPress is geschikt voor o.a. drinkwater-, gas-, verwarming- en solarinstallaties tot koelwater- en persluchtsystemen. Het SudoPress-programma bestaat uit pressfittingen, buizen en pressgereedschap en is verkrijgbaar in de materialen staal, RVS en koper.

Dubbele lekdetectie

Een gepatenteerde O-ring biedt SudoPress fittingen een LBP-functie. LBP (Leak Before Pressed) heeft als voordeel dat niet-gepresste verbindingen water lekken tijdens de druktest. Zo kunt u een onvolledige pressverbinding vaststellen. Bij correcte montage zijn de gepresste fittingen water- en luchtdicht.

Visu-Control® ringen op een SudoPress fitting zorgen ervoor dat naast LBP visueel en voelbaar een controle is ingebouwd. Na het pressen haalt u de Visu-Control® ring van de fitting af en kunt u zien dat de fitting gepresst is. U hoeft gepresste verbindingen niet achteraf van een markering te voorzien.

Gerelateerde artikelen