Zes handige apps voor de installateur

17 februari 2015 | 2 minuten leestijd

Tegenwoordig kunnen we bijna niet meer zonder onze telefoon en tablet. Dankzij apps als Facebook, Twitter en Snapchat hoeven we ons nooit meer te vervelen. Apps zijn er lang niet altijd voor vermaak; ook voor serieuze doeleinden kunnen ze heel handig zijn. Hieronder 6 apps die weleens van pas zouden kunnen komen in de installatiebranche.

1. Installatiecheck
In deze app kunnen installateurs en monteurs in enkele seconden zien aan welke wetgeving een bepaalde koel- of klimaatinstallatie moet voldoen.

2. On Protractor
On Protractor is een app waarmee uw gemakkelijk hoekmetingen kunt doen.

3. Unit Converter
De Unit Converter app helpt bij het omrekenen van diverse eenheden. De app rekent onder meer lengte, gewicht, volume, temperatuur, snelheid, druk, kracht, vermogen en brandstofverbruik eenvoudig om.

4. Climatools
De Climatools app is speciaal ontwikkeld voor de koeltechnicus. De app heeft onder meer een mutatie beheer systeem, een kW calculator en een druktabel. Daarnaast kunnen installateurs snel de dichtstbijzijnde koudemiddel leverancier vinden en het laatste nieuws checken uit de koelbranche.

5. ZZP Assistent
Een handige app voor de zelfstandige installateur is ZZP Assistent. Met ZZP Assistent kunnen zelfstandigen gemakkelijk hun gewerkte uren, gereden kilometers en uitgaven bijhouden. De app is van ABN Amro, maar u hoeft geen klant te zijn om ZZP Assistent te gebruiken.

6. Level Free
LevelFree is niets meer dan een waterpas voor uw mobiele device.

Gerelateerde artikelen