Zonnepanelen en schilisolatie in één prefab pakket

Installatie
23 februari 2023 | 2 minuten leestijd

Factory Zero en RC Panels gaan samen een totaalproduct voor het prefab duurzaam renoveren van woningen aanbieden. In essentie is dit product een isolerende nieuwe schil plus de installatieoplossing, waarbij deze twee deels fysiek geïntegreerd zijn. Zo worden de luchtkanalen voor de ventilatie verwerkt in de prefab schil.

Op dit moment werken de twee bedrijven al intensief samen. Factory Zero maakt bijvoorbeeld al gebruik van een dakpaneel van RC Panels voor de integratie van het buitendeel van de warmtepomp. Ook werken ze samen in het innovatieprogramma Future Factory. Daarnaast treffen ze elkaar in projecten waar corporatiewoningen verduurzaamd worden. 

Snelle afhandeling

Wat nieuw is, is dat er straks één aanspreekpunt is voor het geïntegreerde product. Ook het product zelf zal op één plek compleet te configureren zijn naar wens van de klant. Hiermee realiseren de bedrijven een one-stop-shop voor klanten met een efficiëntere, snelle afhandeling. De vanafprijs op basis van een standaard rijwoning is 85.000,- inclusief BTW. Hierin zit gevel- en dakisolatie, een warmtepomp, ventilatie met warmteterugwinning en zonnepanelen. Deze prijs is inclusief aanbrengen en installeren. 

Met dit prefab totaalproduct richten de partners zich op de renovatiemarkt van rijwoningen van woningcorporaties. Markten die ze beide goed kennen. Bij veel van dit type renovatieprojecten zijn het de vaste vastgoedonderhoudspartijen (VGO) die de vraag krijgen om de renovaties in te plannen. VGO’s kunnen het product van Factory Zero en RC Panels inkopen en inpassen binnen hun eigen aanbieding aan de woningcorporatie.  

Gerelateerde artikelen