4 installatieconcepten van NIBE op Bouwbeurs

Hub Redactie
Hub Redactie
07 februari 2023
2 min

Tijdens Bouwbeurs 2023 presenteert NIBE op stand (07.B050) drie recent geïntroduceerde warmtepompen. Daarnaast laat NIBE aan de hand van vier installatieconcepten zien hoe je voor nagenoeg elke situatie en comfortwens een duurzame installatieoplossing voor gestapelde bouw kunt realiseren. Ook besteedt NIBE aandacht aan de voordelen van connectiviteit, waardoor je – met slimme regelingen en toepassing van innovatieve accessoires – méér comfort en energiebesparing uit een NIBE warmtepompinstallatie kunt halen.

Bovendien kunnen bezoekers zich laten informeren over de voordelen van de All-Electric Ready hybride warmtepompen van NIBE, waarbij ook de nieuwe compacte NIBE All-Electric Ready hybride binnenunit te zien zal zijn. Het beursprogramma wordt gecompleteerd met een selectie uit het overige productaanbod.

Dankzij het zeer brede assortiment warmtepompen en accessoires biedt NIBE tal van All-Electric en All-Electric Ready hybride installatieoplossingen voor zowel nieuwe appartementen als het verduurzamen van bestaande appartementen. In een interactieve presentatie zijn vier verschillende installatieconcepten voor appartementen uitgewerkt, waarin onder meer de resultaten van BENG- berekeningen en referentieprojecten worden getoond.

 • Concept 1 | Individuele installatie met bodembron
  Elk appartement is voor verwarming, koeling en warmtapwater voorzien van een eigen NIBE F1253-4 water/water warmtepomp, die is aangesloten op een collectieve bodembron.
 • Concept 2 | Collectieve installatie met bodembron en individuele booster
  Alle appartementen zijn voor verwarming en koeling aangesloten op een collectieve installatie met twee in cascade opgestelde NIBE F1345 water/water warmtepompen en een collectieve bodembron. Voor warmtapwater is elk appartement voorzien van een boosterwarmtepomp.
 • Concept 3 | Collectieve installatie met buitenlucht en individuele booster
  Alle appartementen zijn voor verwarming en koeling aangesloten op een collectieve installatie met zes in cascade opgestelde NIBE F2120 lucht/water warmtepompen. Voor warmtapwater is elk appartement voorzien van een boosterwarmtepomp.
 • Concept 4 | Individuele installatie met ventilatielucht
  Elk appartement is voor ventilatie, verwarming en warmtapwater voorzien van een eigen NIBE F470 alles-in-één ventilatielucht/water warmtepompinstallatie.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer
Hub Redactie
Hub Redactie

Gerelateerde artikelen