Deze warmtepomp werkt zelfs bij -10 perfect samen met CV

Sander van der Meijs
Sander van der Meijs
03 juli 2024
2 min

Hybride systemen werken bij temperaturen onder het vriespunt over het algemeen alleen in de CV-modus of alleen in warmtepompmodus. Door de intelligente regeling in de Energion M Hybrid Light van ATAG blijven de warmtepomp en CV-ketel ook samenwerken wanneer de temperatuur onder nul komt. 

De nieuwe monoblock warmtepomp is eenvoudig aan te sluiten op een bestaande verwarmingsinstallatie. Het apparaat werkt slim samen met iedere CV-ketel en dat levert volgens de fabrikant een forse besparing bij temperaturen onder het vriespunt, omdat hij zelfs in warmtepompmodus blijft draaien tot min 20°C. Ook bij zulke lage temperaturen levert de 4kW warmtepomp nog altijd zijn volle vermogen (A-10/W35), zonder dat de CV-ketel hoeft bij te springen. Het bijzondere is dat de warmtepomp ook in gecombineerde modus werkt en niet zoals gebruikelijk alleen in warmtepomp- of in CV-modus. 

Slim en compact

Dat de ATAG Energion M Hybrid Light altijd parallel blijft samenwerken met de CV-ketel is te danken aan de intelligente controlbox. Doordat hij zo compact is – met 66 kilo behoort hij tot de lichtste toestellen die beschikbaar zijn – is hij handig in woningen met beperkte ruimte. Naast het compacte formaat bieden de verschillende aansluitmogelijkheden optimale flexibiliteit bij plaatsing van het toestel.  Hij is verder met elke CV-ketel te combineren en iedere cv-monteur mag de warmtepomp installeren omdat er geen F-gassen certificering nodig is. De warmtepomp werkt met het koudemiddel R32.

De COP van 5 bij A7/W35 zorgt voor een maximale gasbesparing tot 80 procent, een energielabel A+++ en een ISDE-subsidie van 2925 euro. Dit is inclusief een extra subsidie van 225 euro dankzij het energielabel A+++ en relatief lage energieverbruik. Deze monobloc warmtepomp is beschikbaar in een 4kW uitvoering en leverbaar als pakket op één pallet met alle benodigdheden.

Tot slot is de warmtepomp op afstand volledig in te regelen en uit te lezen met het ATAG ProZone portal en de meegeleverde ATAG One Zone kamerthermostaat.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer
Sander van der Meijs
Sander van der Meijs

Gerelateerde artikelen