Ledvance biedt inzicht in milieuprestaties armaturen

Hub Redactie
Hub Redactie
03 april 2024
1 min

Het is een tijd waarin duurzaamheid een cruciale rol speelt in het ontwerp en de productie van verlichtingsoplossingen. Daarom gaat LEDVANCE professionele armaturen voorzien van het PEP ECOPASPORT, een type III-milieuproductverklaring (EPD) gebaseerd op een levenscyclusanalyse (LCA).

Het PEP ECOPASPORT-programma, ontworpen om transparantie te bieden over de milieuprestaties van producten, biedt gekwantificeerde en onafhankelijk gecontroleerde milieu-informatie over de levenscyclus van goederen of diensten. Dit stelt klanten in staat om weloverwogen keuzes te maken en de impact van hun aankopen op het milieu te minimaliseren. Door het toepassen van PEP ECOPASPORT-standaarden op armaturen, heeft LEDVANCE een reeks armaturen onderworpen aan een grondige levenscyclusanalyse.

“We zijn trots om het PEP ECOPASPORT-programma te omarmen en onze klanten te voorzien van transparante informatie over de duurzaamheid van onze armaturen,” zegt Ronald Moeskops, Marketing Manager bij LEDVANCE Benelux. “Door deze informatie te verstrekken, kunnen onze klanten vol vertrouwen kiezen voor verlichtingsoplossingen die niet alleen voldoen aan hun verlichtingsbehoeften, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst.” Deze EPD’s bieden inzicht in de milieuprestaties van de armaturen gedurende hun hele levenscyclus, van productie tot verwijdering, en stellen klanten in staat om weloverwogen beslissingen te nemen die zowel ecologisch als economisch verantwoord zijn. Ze zijn beschikbaar voor download via de E-catalogus van LEDVANCE.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer
Hub Redactie
Hub Redactie

Gerelateerde artikelen