Vernieuwde elektrische boilers van Itho Daalderop maken het installateur gemakkelijk

Boilers Itho Daalderop
Sander van der Meijs
Sander van der Meijs
11 juli 2024
2 min

Itho Daalderop introduceert vernieuwde grote elektrische boilers, van 30 liter en meer, met een heel vernieuwd design. Het nieuwe design biedt onder andere robuuste bedieningselementen, een geïntegreerde handgreep voor eenvoudige hantering en diverse verbeteringen rondom de sluitkap.

Het nieuwe ontwerp biedt vooral extra gemak voor de installateur. Zo zijn de vernieuwde boilers ontworpen om eenvoudig een oude boiler te kunnen vervangen, zonder installatie-aanpassingen. Daarvoor zijn alle belangrijke elektrische componenten en de exacte maten van de nieuwe boilers gelijk gehouden aan die van de oude boilers.

Voor extra installatiegemak hebben de vernieuwde boilers een geïntegreerde handgreep, waardoor ze eenvoudig vast te houden en te verplaatsen zijn. De handgreep bevindt zich rondom de volledige onderkant van de boiler. Dit maakt het mogelijk om de boiler vanuit elke hoek eenvoudig en stevig vast te pakken.

Als de boiler ondersteuning nodig heeft, bijvoorbeeld wanneer het draagvermogen van de wand onvoldoende is voor montage van het type boiler 80L, 120L of 150L, dan is de boilerdraagstoel eenvoudig te monteren. Dankzij de geïntegreerde montagegaten is deze apart bij te bestellen boilerdraagstoel eenvoudig en snel te plaatsen.

De vernieuwde sluitkap maakt het voor de installateur eenvoudiger om service aan de boiler uit te voeren. Dankzij de nieuwe scharnierconstructie en de open-en-dicht-instructie, is de sluitkap gemakkelijk en snel te openen. De gebruikte kunststof schroeven zorgen daarnaast voor een meer solide sluiting. De afstandhouder aan de achterzijde van de boilers heeft een sterkere constructie gekregen, waarbij rekening is gehouden met de ruimte die nodig is voor de wateraansluitingen.

Aan de onderkant van de sluitkap bevindt zich de nieuwe, uitneembare productkaart. Hierop kan zowel de installateur als de gebruiker snel informatie over de boiler vinden. Voor de installateur leidt de QR-code op de kaart direct naar de servicedata in de Service-app. Ook kan hij of zij hiermee de garantieregistratie eenvoudig uitvoeren. Voor de consument staat op de kaart een QR-code die eenvoudig toegang biedt tot actuele productinformatie en gebruikerstips. De boilers zijn daarnaast uitgevoerd met nette, robuuste bedieningselementen, en daarmee eenvoudig te bedienen.

Uitgelicht

voorbereiden op Wkb

Voorbereiden op de Wkb doe je zo

Lees meer
Sander van der Meijs
Sander van der Meijs

Gerelateerde artikelen