​Bedrijven zien noodzaak duurzaamheid en investeren flink

Bedrijven varen wel bij de investeringen aangezien zij geld mogen aftrekken Albij de belastingdienst. Het Nederlandse bedrijfsleven kreeg hiervoor € 239 miljoen aan fiscaal voordeel. De cijfers werden gepubliceerd in de jaarverslagen van de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Milieu-investeringsaftrekWillekeurige afschrijving milieu-investeringen (MIAVamil).  

LEES OOK: Nederland loopt achter op doelstellingen duurzame energie

Achterstand

Nederland loopt zwaar achter op de Europese doelstellingen voor het energieakkoord en bedrijven moeten de kar steeds meer gaan trekken. De overheid wil verder investeringen bevorderen door bedrijven én particulieren voordeel te geven. Met ingang van 2016 is zodoende het aftrekpercentage voor de EIA substantieel verhoogd van 41,5% naar 58%. Ook kunnen particulieren aanspraak maken op subsidie voor het aanschaffen van bijvoorbeeld zonneboilers en warmtepompen.

LEES OOK: subsidie voor duurzame energie verhoogd

Kansen voor de branche

Hier liggen ook de mogelijkheden voor de installateur en het Nederlandse bedrijfsleven. Zij kunnen de particulieren meer op de hoogte brengen van de mogelijkheden die er zijn en zo hun afzet verhogen en al dan niet advies geven.

LEES OOK: absolute run op isde subsidie blijft uit