Bijzondere ledverlichting in het Rijksmuseum

30 maart 2015 | 2 minuten leestijd

Aan het plafond in het Rijksmuseum prijkt sinds kort de installatie Shylight van de Nederlandse ontwerpers van Studio Drift. De verlichting bestaat uit vijf bewegende armaturen, die op zo’n bijzondere manier naar beneden en weer naar boven gaan dat het doet denken aan een bloeiende bloem. Shylight hangt boven een achttiende-eeuwse trap, waar het de ruimte heeft om zo’n 9 meter naar beneden te vallen.

Verschillende lagen zijde

De vijf armaturen bestaan voor een groot gedeelte uit verschillende lagen zijde, wat een luxe uitstraling geeft en ervoor zorgt dat de lamp – oftewel de bloem – sierlijk open valt. De lagen zijde worden bij elkaar gehouden door een systeem bestaande uit glanzende RVS.

Ledverlichting

De creatievelingen van Studio Drift hebben vijf jaar lang aan het project gewerkt. Studio Drift heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en dat blijkt ook uit het feit dat er in Shylight gekozen is voor ledverlichting. Ook aan technische snufjes is gedacht: zo is de lichtbron op afstand te besturen via een iPad én kan Shylight zelfs bewegen op muziek.

Wat vindt u van deze verlichting? Bent u van plan om binnenkort naar het Rijksmuseum te gaan om deze verlichting met eigen ogen te aanschouwen? Laat uw reactie hieronder achter.


Gerelateerde artikelen