Een fijne sfeer op straat dankzij ND-Led

8 augustus 2014 | 2 minuten leestijd

De NOOD Group is het brein achter ND-Led. Het productiebedrijf is gespecialiseerd in klassieke en historische straat- en buitenverlichting en bracht deze nieuwe soort ledverlichting onlangs op de markt.

Klassieke uitstraling

Volgens het bedrijf voldoet ND-led volledig aan de hedendaagse eisen met betrekking tot rendement, onderhoud en duurzaamheid. “ND-led is een ingenieus concept dat functionele ledverlichting en sfeerverlichting met elkaar combineert in klassieke armaturen”, aldus De NOOD Group. Dankzij de warme lichtkleur, die kan oplopen tot maximaal 2100 kelvin, en de klassieke uitstraling is ND-led vooral bedoeld voor het verhogen van de sfeer op straat.

Met optische software is de beste positie van de leds berekend en de optimale geometrie van de spiegels in de bovenkap van het armatuur. Een `gloeilamp` draagt mede bij aan de klassieke uitstraling van de lamp en vier leds in het hart van het armatuur doen deze oplichten.   

Gemeente Leiden

ND-Led is ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Leiden en het zal vast niet lang meer duren voordat deze klassieke lampen de straten van deze stad sieren. Waarschijnlijk zullen de lampen binnenkort ook in de rest van Nederland opduiken, aangezien deze lichttechniek inmiddels ook beschikbaar is voor alle andere gemeenten. 

Gerelateerde artikelen