​Free Electric: uurtje fietsen voor 24 uur stroom

Free Electric is een hybride hometrainer die, bij gebruik, een generator aandrijft. De generator laadt op zijn beurt een batterij op. Met deze batterij kunnen gebruikers hun huishouden van stroom voorzien. Een groot voordeel van energie opwekken met Free Electric: het levert geen enkele vorm van milieuvervuiling op.

Betere wereld

Multimiljardair Bhargava heeft aangegeven dat hij 99 procent van zijn vermogen (ongeveer 4 miljard dollar) gaat spenderen aan het verbeteren van de wereld. Free Electric is hier een voortvloeisel van.

Momenteel zijn er ongeveer drie miljard mensen op aarde die geen elektriciteit hebben. Bhargava wil zijn uitvinding gebruiken om juist dat onderdeel van de wereldpopulatie van stroom te voorzien. Zo kunnen honderden miljoenen extra mensen toegang krijgen tot het internet en alle kennis en opleidingsmogelijkheden die hiermee gepaard gaan.

Korreltje zout

Of de hybride hometrainer ook daadwerkelijk voor 24 uur stroom opwekt, is afwachten. Er zijn vooralsnog geen specificaties van het apparaat bekend. De 24 uur aan stroom zou dus ook enkel kunnen opgaan voor huishoudens in derdewereldlanden, waar het energieverbruik beduidend lager ligt dan hier.

Bekijk de onderstaande video voor meer informatie en een impressie van het apparaat:

Afbeelding: Billions in Change