Ideal Standard`s Intellimix® wint internationale design awards

Intellimix is ontworpen om bij elk gebruik zowel zeep als water af te geven en is 100 procent aanraakvrij, waardoor verbeterde hygiënenormen in openbare sanitaire ruimtes worden gegarandeerd. Ideaal voor kantoren, vrijetijdsvoorzieningen en andere omgevingen met veel verkeer is, zoals winkelcentra, hotels en restaurants. De kran heeft een schoon, modern ontwerp en is ook milieuvriendelijk, bespaart op grondstoffen en vermindert afval.

Intellimix levert een optimale electronische wascyclus inclusief water en zeep. Het heeft een ingebouwde TFT-scherm met duidelijke instructies om de handwaservaring te verbeteren. 

Het display kan ook worden ingesteld om een bedrijfslogo of reclameuiting weer te geven tijdens inactiviteit. De kraan is beschikbaar in het Chroom en Black Onyx.

Ondanks het feit dat bij elke wasbeurt een optimaal zeepvolume wordt geleverd voor een betere hygiëne, vermindert Intellimix feitelijk de totale hoeveelheid zeep en water die doorgaans wordt gebruikt in sanitaire ruimtes met traditionele voorzieningen, waardoor afval wordt geminimaliseerd en kostenbesparingen tot wel 80 procent op zeep en 85 procent worden gerealiseerd op het water.

Het was deze revolutionaire kijk op handenwassen en de innovatieve ontwerpkenmerken van het product die de onafhankelijke jury bij beide onderscheidingen ertoe brachten Intellimix de prestigieuze onderscheidingen toe te kennen.

Met meer dan 18.000 inzendingen is de Red Dot Award één van ’s werelds grootste ontwerpwedstrijden. Sinds de oprichting in 1955 is de gewilde onderscheiding Red Dot ‘het gerespecteerde internationale label van uitstekende designkwaliteit. Daarentegen wordt de iF DESIGN AWARD al 67 jaar erkend als `scheidsrechter` van kwaliteit voor uitzonderlijk design en is het één van de belangrijkste designprijzen ter wereld, met alleen al dit jaar meer dan 10.000 inzendingen.

Bert Depiere, vice-president kranen bij Ideal Standard, zei: “We zijn zeer verheugd dat Intellimix wordt erkend door deze organisaties. De onderscheidingen hebben jarenlang het allerbeste in design belicht en we zijn er trots op dat we dit jaar tot de ontvangers behoren. Nu, meer dan ooit, moeten publieke ruimtes worden ontworpen om de gezondheid en het welzijn van gebruikers te beschermen. Het winnen van deze prijzen is een duidelijke erkenning dat Intellimix een belangrijke stap voorwaarts betekent als het gaat om het verhogen van de hygiënenormen in openbare wasruimtes, terwijl het natuurlijk de duurzaamheid verbetert en de handenwaservaring voor eindgebruikers verrijkt. “

Vanaf 22 juni 2021 is Intellimix te zien in de tentoonstelling ‘Design on Stage’ in het Red Dot Design Museum Essen.