IKEA gaat over op LED verlichting.

15 juli 2013 | 2 minuten leestijd

Hiermee wil IKEA een slag slaan op het gebied van duurzaamheid. De ledlampen zullen daarom worden verkocht tegen lage prijzen om op deze manier zo veel mogelijk mensen over te laten stappen op led verlichting en hiermee duurzamer te gaan leven en energie te besparen.

Duurzaamheid is voor IKEA het bedrijfsconcept waar zij constant mee te maken hebben. Voortdurend zijn zij opzoek naar mogelijkheden om duurzamer te leven en dit over te brengen op haar klanten. 

Led verbruikt veel minder energie dan een traditionele gloeilamp en biedt heel veel mogelijkheden op het gebied van woninginrichting.

Interessante feiten op het gebied van led-verlichting: 
• Als een miljoen mensen één lampje zouden vervangen voor led, zou dit qua CO2 uitstoot hetzelfde effect hebben als wanneer er 6.700 auto`s van de weg worden gehaald of 17 miljoen bomen per jaar worden geplant.
• Het totale bedrag dat jaarlijks wordt bespaard (inclusief aankoopprijs en energieverbruik) door een 40W gloeilamp te vervangen voor een led-lamp, is gemiddeld 5.30 euro.
• Led opent een nieuwe wereld op het gebied van lichtontwerp – het kan op eindeloos veel manieren gebruikt worden, start direct op en geeft goed warm licht.
• Led is veilig in gebruik – het wordt niet heet en bevat geen kwik.

Gerelateerde artikelen