Licht als lucht: fiberoptics en LEDpanelen

5 juni 2014 | 2 minuten leestijd

Fiberoptics

Fiberoptics, ook wel bekend als glasvezelverlichting is verlichting op basis van losse vezels die worden samengesmolten tot loskoppelbare vezelstreng die voor verschillende toepassingen kan worden ingezet. Dit betekent dat het licht van de lamp over een langere afstand door vezels wordt getransporteerd.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn sterrenhemels bij recreatiegelegenheden. Deze sterrenhemels zijn te vinden in zwembaden, musea, pretparken of bijvoorbeeld etalages. Dit kan net dat extra speciale effect geven.

LEDpanelen

Een andere manier om gebruik te maken van het plafond is het inzetten van ledpanelen. Zo heeft een supermarkt in België het plafond getransformeerd door de traditionele panelen te vervangen door ledpanelen met een digitale foto van een blauwe lucht met wolkjes. Zo krijgen klanten het idee dat ze in de open lucht hun boodschappen aan het doen zijn.

Ook als het buiten slecht weer is, loopt de klant onder een frisse blauwe hemel. Supermarktuitbater Philippe Verlinden merkt de resultaten al, zo zegt hij tegen het Nieuwsblad:  “Ik merk nu dat klanten minder nors zijn dan vroeger”.

Gerelateerde artikelen