​Nieuw voor installateurs: keurmerk noodverlichting

18 september 2015 | 2 minuten leestijd

De Noodverlichtingspecialist is een landelijk dekkend netwerk van zestig installateurs. De dekking is zo ingericht dat iedere deelnemende installateur, als noodverlichting-specialist, exclusiviteit heeft in zijn regio.

Landelijke aandacht

Noodverlichting is in veel gebouwen de vergeten verlichting. De Noodverlichting-specialist wil hier graag verandering in brengen. Daarom wordt de Noodverlichtingspolitie ingezet: Zij gaan bij bedrijven/instellingen langs om de noodverlichting te checken. Als dit niet in orde is, krijgen ze een waarschuwing en worden ze doorverwezen naar de specialist voor onderhoud. Dit gaat gebeuren tijdens de Noodverlichtingsweken. Tijdens deze weken komt het belang van deze vorm van verlichting op verschillende manieren aan bod.

Keurmerk van voordelen

Het keurmerk `Noodverlichting-specialist` biedt verschillende voordelen. Klanten vragen via de website (noodverlichtingspecialist.com) plaatsing en/of onderhoud van noodverlichting aan. Deze aanvragen worden vervolgens uitbesteedt aan de deelnemende installateur in de desbetreffende regio.

De installateur ontvangt daarnaast een toolbox. Hierin zit, onder andere, een kant-en-klare offerte, een juridisch gekeurd onderhoudscontract, een demo-armatuur van Van Lien en persberichten voor de lokale media.

Verder kan de installateur deelnemen aan trainingen en cursussen over noodverlichtingsonderhoud.

ET-beurs

De Noodverlichtingspecialist is ook aanwezig op beurs Elektrotechniek 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht, die plaatsvindt van 29 september tot en met 2 oktober. Bij de stand van Van Lien kan men terecht voor meer informatie. Ook spreekt de Noodverlichtingspecialist op woensdag en donderdag bij de bijeenkomsten van Uneto-VNI.

Noodverlichtingspecialist

Het initiatief met partners Checkmore, Rexel en Van Lien is opgezet om installateurs te ondersteunen bij de verkoop en het onderhoud van noodverlichting. Weinig noodverlichting voldoet aan de juiste eisen of wordt jaarlijks onderhouden. Hier ziet de Noodverlichtingspecialist een grote kans voor installateurs.

Installateurs kunnen zich aanmelden via noodverlichtingspecialist.com.

Gerelateerde artikelen