Nieuwe ‘oud-Hollandse’ straatbaksteen van Wienerberger

9 juni 2020 | 2 minuten leestijd

Vanwege het duurzame en authentieke karakter wordt gebakken bestrating in grote mate hergebruikt. Bij wijziging van gemeentelijke infrastructuur is de wens vrijwel altijd om nieuwe straatstenen aan te sluiten op de bestaande bestrating. Visueel aansluiten geeft een aantrekkelijk beeld en draagt bij aan behoud van de ruimtelijke kwaliteit. Het kan met de collectie Oudhollands van Wienerberger. 
De keramisch producent biedt 13 Oudhollands sorteringen in waalformaat en dikformaat die een passende overgang van bestaand naar nieuw straatwerk creëren. Gemixt zijn er nog meer mogelijkheden: op specificatie van de opdrachtgever kunnen verschillende kleuren straatbakstenen worden gemengd.

Om een eigen stukje bestrating samen te stellen kunnen opdrachtgevers en ontwerpers met de online mixgenerator van Wienerberger 2 tot 5 sorteringen mengen tot een eigen mix. Eerst kiest men een sortering, daarna het formaat en legverband. Het systeem filtert de sorteringen die geschikt zijn voor het maken van de mix. Na opgave van de verhouding, genereert het systeem automatisch een persoonlijke mix. De hoge resolutie zorgt voor een realistische impressie, waarin de kleinste details en legverbanden te zien zijn. Het resultaat is direct te downloaden of op ware grootte als poster van 1 vierkante meter aan te vragen bij Wienerberger.

Gerelateerde artikelen