Nooit meer in het donker dankzij slimme lamp

26 februari 2015 | 2 minuten leestijd

De iViTi ON ziet er op het eerste gezicht misschien uit als een gewone lamp, maar herbergt een handig snufje. Onder de ledlamp hangt een interne batterij, die ervoor zorgt dat de lamp blijft branden wanneer onverhoopt de elektriciteit een keer uitvalt. Mocht de stroom uitvallen, dan gaat de lamp over op de energie van de accu.

Intelligente lamp

Wanneer de lamp aan staat, laadt de interne batterij zichzelf op. Als er een keer een stroomstoring is, schakelt de iViTi ON automatisch over op de energie van de batterij en houdt dat vervolgens zo’n drie uur vol. Oneindig brandt de lamp dus niet; maar een gemiddelde stroomstoring zingt iViTi ON wel uit. Volgens de Britse ontwerpers is het een behoorlijk intelligente lamp en heeft iViTi ON het haarfijn in de gaten wanneer de lichten gewoon uit staan of dat er sprake is van een stroomstoring.

Uitvoerig getest

Op dit moment wordt de iViTi ON uitvoerig getest. Wanneer de lamp succesvol door de testen komt, wordt hij naar alle waarschijnlijkheid dit jaar nog op de markt gebracht. Wat de iViTi ON mag kosten, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen