Norton Ledization: revolutie in licht

15 juli 2013 | 2 minuten leestijd

Met Ledization heeft Spaapen een nieuwe invalshoek gekozen. In plaats van de standaard armaturen aan te passen aan led-licht, is het led-licht aangepast en verbeterd voor de toepassing in standaard armaturen. Dit biedt optimaal gebruiksgemak voor installateurs die de vertrouwde Norton armaturen gewend zijn. Bij renovatie kunnen zij in een handomdraai een bestaand armatuur vervangen door een duurzaam led-alternatief. Bovendien is apart installeren van losse lampen en drivers niet meer nodig, Norton Ledization is een kwestie van plug & play.

De eerste Norton armaturen zijn op dit moment al in het Ledization-programma verkrijgbaar. De lijn wordt steeds verder uitgebreid.

Ledization
Led is een volwassen techniek die haar betrouwbaarheid inmiddels heeft bewezen. In de Norton Ledization-lijn is een aantal extra verbeterslagen gemaakt, waardoor led op alle fronten de beste lichtoplossing is geworden. Die verbeteringen zijn onder andere:

• PMMA diffuser (lichtverdeler van acryl) die zorgt voor een zeer gelijkmatig lichtbeeld en juiste sturing van het licht. De felheid van led-licht wordt door de diffuser weggenomen, met minimaal verlies aan licht. Dit in tegenstelling tot reguliere afschermingen/optieken waarbij wel licht verloren gaat.
• Active trimming waardoor elke led-diode (lichtpunt) op de strip precies dezelfde spanning en levensduur heeft en verval in kleur en licht wordt geminimaliseerd.
• Unieke driver met `soft start` om interne beschadiging van de leds te voorkomen.
• Optimale warmtehuishouding door een metalen podium dat met dubbelzijdige, warmtegeleidende tape aan de led-strip bevestigd zit. Deze tape maakt bovendien mechanische bevestiging overbodig.

Gerelateerde artikelen