​Regels voor de meterkast op de schop

De minimale breedte wordt uitgebreid. Waar deze voorheen 750 millimeter was, wordt deze nu met 20 millimeter verbreed naar 770. De elektrische installaties krijgen daarbij meer ruimte. Ook de diepte wordt aangepast. Deze gaat van 310 millimeter naar 350.

Minder lopen

Voordeel voor de installateur is dat hij of zij minder ver hoeft te lopen. De minimale loopafstand tot de meterkast gemeten van de toegang van de woning wordt namelijk beperkt tot drie meter.

Kleurrijke buizen

Ook de kleuren van de mantelbuizen worden veranderd. Deze buizen worden gebruikt voor de aansluitleidingen en waren voorheen niet gekoppeld aan een kleur. Dat gaat veranderen. Ook de situaties bij hoogbouw, met een centrale stijgschacht, zijn uitgewerkt.

Legionella gevaar

Omdat niet alleen de elektra in de meterkast binnenkomt, maar ook de waterleiding, is ventilatie extra belangrijk geworden. Dit vanwege de brandveiligheid, maar ook om te voorkomen dat drinkwater wordt opgewarmd. Op
legionella zit namelijk niemand te wachten. Ook op oneigenlijk gebruik van de meterkast wordt extra gelet om brand te voorkomen.