Signify breidt reeks LED-alternatieven uit

Installatie
5 april 2023 | 3 minuten leestijd

Signify omarmt het EU-productieverbod op fluorescentie PL-lampen. Het stopte afgelopen maand direct met de productie en levering van deze producten aan haar klanten, en zorgt tegelijkertijd dat de schappen vol blijven met een uitgebreide reeks alternatieve LED-lampen en armaturen.

PL-lampen, compacte fluorescentielampen zonder geïntegreerd voorschakelapparaat (CFL-ni), zie je vooral terug in zakelijke toepassingen waar het licht langdurig moet branden, zoals in winkels of kantoren. De LED-lampen zijn ideaal als 1-op-1 vervanging voor fluorescentielampen en stimuleren de energietransitie, vanwege het grote besparingspotentieel op elektriciteit, energiekosten en CO2-uitstoot.

Alternatief is 67% zuiniger

Ter voorbereiding op het productieverbod op fluorescentie PL-lampen, om precies te zijn: de CFL-ni lamp, heeft Signify zijn assortiment Philips PL LED-lampen extra uitgebreid. Deze nieuwe LED-lampen voldoen uiteraard aan de EU-wetgeving, maar zijn bovenal 67% energiezuiniger dan fluorescerende lampen. Ze passen in de meeste bestaande vormen en maten armaturen, en gaan tot 30.000 branduren mee. Zeker nu de overheid stevig beroep doet op het bedrijfsleven en huishoudens om energie te besparen, is niet-duurzame lampen vervangen door LED een simpele, toegankelijke én betaalbare manier om direct tot wel 67% elektriciteit en op energiekosten te besparen.

Twee miljoen bomen

De totale besparing die met het verbod op de productie van fluorescentie PL-lampen en de overstap naar LED-verlichting wordt gehaald, is enorm. Voor Nederland betekent het bijvoorbeeld dat jaarlijks 117 miljoen minder kWh hoeft te worden opgewekt. Deze energiebesparing leidt tot 45,7 kiloton minder CO2-uitstoot. Dit staat gelijk aan de CO2-opname van meer dan 2 miljoen bomen. Het is volgens Signify voldoende reden om te kiezen voor duurzame LED-verlichting als 1-op-1 vervanger van fluorescentielampen, zelfs als na de productiestop de traditionele fluorescentielampen bij detail- en groothandels tijdelijk nog leverbaar zijn. “Het verbod op fluorescentieverlichting is een positieve stap voorwaarts voor onze industrie en zal de overgang naar energie-efficiënte verlichtingsoplossingen helpen versnellen”, stelt Michael Rombouts, Business Unit Leader LED Lamps and Luminaires. “Bij Signify realiseren wij ons dat onze klanten behoefte hebben aan duurzame alternatieven die verlichting van hoge kwaliteit combineren met de nieuwste innovaties op het gebied van energie-efficiëntie. Door ons assortiment Philips PL LED-lampen uit te breiden, komen we tegemoet aan verschillende eisen van onze klanten, en zorgen we voor een probleemloze overstap naar LED.”

Gerelateerde artikelen