Stadionverlichting en LED panelen tijdens het WK voetbal

4 juni 2014 | 2 minuten leestijd

De volledige hightech belichting van het Arena Corinthians stadion in São Paulo is gefaciliteerd door Osram. In deze nieuwe thuishaven van voetbalclub SC Corinthians Paulista worden zes wedstrijden gespeeld, waaronder de openingswedstrijd van het WK op 12 juni.  

Hoge resolutie

350 HID armaturen van Osram verlichten het veld in combinatie met HQI-TS hogedrukmetaaldampen. Dit betekent dat de lichten 50 procent boven de huidige kwaliteitsnormen presteren. Door deze moderne verlichting is het mogelijk om de bewegende beelden in HD-kwaliteit uit te zenden.

Ook buiten het stadion is de bijdrage van Osram aanzienlijk. Op de buitengevel van het stadion is een LED paneel van 170 x 20 meter geplaatst. Hierop kan de wedstrijd, scores of andere video`s op worden vertoond. Op dit moment is dat het grootste LED scherm ter wereld. Binnen in de arena heeft Osram nog vier hoge resolutie LED schermen van 30 x 7,5 meter geplaatste waarop de huidige score, slow motion replays en interviews worden weergegeven.

Duurzaam en onderhoudsarm

Hoogefficiënte technologieën maken het mogelijk om beduidend minder afzonderlijke lichtpunten te gebruiken dan met conventionele verlichtingstechnologie. Het resultaat: aanzienlijk minder energiekosten en duidelijk verminderde uitgaven voor installatie en onderhoud.

Osram is gespecialiseerd in het leveren van unieke lichtoplossingen over de gehele breedte van het segment. 

Gerelateerde artikelen