Venuslood het recyclebare en streeploze lood

27 maart 2017 | 4 minuten leestijd

Het Venuslood is zwaar, maar ondanks dat flexibel te verwerken vanaf -5°C daarnaast is het gemaakt van 100% gerecycled lood en is het recyclebaar. Het is een natuurlijk product dat milieutechnisch beter presteert dan andere kunstmatige alternatieven blijkt uit onderzoek van TNO. .

Er zijn verschillende varianten van Venuslood verkrijgbaar namelijk de geribde versie en een zelfklevende variant. De geribde versie is een variant voor dakramen, dakkapellen, zonne- en fotovoltaïsche systemen. De zelfklevende variant kan voor elke verbinden en afsluiting worden toegepast op steile en platte daken en sluit aan op alle dakbedekkingsmaterialen.

Voordelen van Uzimet Venuslood zijn volgens de fabrikant dat het lood een permanente en metaalachtige uitstraling heeft. Daarnaast heeft dit lood een gelijkmatig kleurbeeld en geeft deze geen groene of witte strepen. Ook is Venuslood onder alle weersomstandigheden te plaatsen. Naast de standaard afmetingen levert Uzimet ook uitzonderlijke maten. Dit kan tot 3 millimeter dikte.  

Gerelateerde artikelen