Aankomende zaterdag: Dag van de Bouw

23 mei 2014 | 2 minuten leestijd

In Nederland zijn een hoop uitdagingen voor de bouw. Zo is Nederland natuurlijk drukbevolkt, liggen de eisen voor ruimtelijke ontwikkeling hoog en daarnaast moeten we natuurlijk ook elke dag “vechten” tegen het water.

Hieronder enkele bijzondere projecten in de bouw die u zaterdag kunt bezoeken:

  • OV-terminal Arnhem. De afgelopen jaren is er veel te doen geweest over de nieuwe OV-terminal Arnhem. Het bijzondere van dit project is het feit dat het midden in de stad ligt en omring is door grote bedrijven en gebouwen. Hierdoor wordt er innovatief gebouwd. In 2015 moet de terminal open gaan.
  • Noorderparkbad Amsterdam. Waar nu nog een grote kuil in het zand ligt, moet volgend jaar een compleet nieuw zwembad herrijzen. Op de Dag van de Bouw kunt u alvast een voorproefje zien van de architecten hoe het bad eruit gaat zien.
  • Waterdunen Breskenspolder. Bij dit project wordt een nieuwe “getijdenduiker” aangelegd. Dit is een speciaal soort dijk waardoor nieuwe natuur gerealiseerd kan worden. Op dit nieuw gebied wordt de Waterdunen aangelegd: een recreatiepark met woningen, en hotel en een camping. Omdat dit project in oktober opgeleverd gaat worden, is er al een hoop te zien.
  • Verbouwing stationsgebied Utrecht. Iedereen die weleens reist met het Openbaar Vervoer weet dat station Utrecht al geruime tijd “overhoop” ligt. Door vernieuwingen aan zowel het station als centrum Hoogh-Catharijne en de omgeving in de buurt moet een nieuw, aantrekkelijk stadshart ontstaan.
  • Restauratie Kerk Klein Wetsinge (Friesland). Notebomers Bouwgroep mag de bijzondere restauraties uitvoeren van oude kerken in Groningen. Een uitdagende klus.
  • Nieuwbouw Grenswerk Venlo. Pop, soul en jazz moeten vanaf juli 2014 samenkomen in het nieuwe poppodium van Venlo: Grenswerk. Een innovatief project waarbij veel gebruik wordt gemaakt van de omgeving en zowel dag- als kunstmatig licht.

Kortom, er is genoeg te zien op de Dag van de Bouw. Een ideale manier om inspiratie op te doen, of u te laten verrassen door Nederlandse bouwprojecten.

Gerelateerde artikelen