Bouwbeurs verslag: Samenwerking check!

11 februari 2015 | 2 minuten leestijd

Die insteek spreekt veel mensen aan, en voor Evert, directeur van een Rotterdams loodgietersbedrijf, is het zelfs een van de redenen om hier te zijn. “Het zou goed zijn als een installateur al in een veel vroeger stadium bij een bouw betrokken werd. Voor veel installaties geldt dat het eenvoudiger en goedkoper is om ze meteen mee te nemen. Ik wil hier eens nagaan of er al structuren, vormen van samenwerkingsverbanden zijn en hoe dat werkt. Ik hoop mensen te spreken die er ervaring mee hebben.”

Ventilatie met wtw

Evert komt ook voor de ‘harde’ kant van de beurs. “Ik was zojuist op de stand van Duco om de stille ventilatie-box te bekijken. Maar hun ventilatiesysteem met warmteterugwinning spreekt me meer aan. De EPC-eis is sinds kort 0,4 en dat vraagt om een goede installatie. In het kader van het verplichte energielabel is dit interessant. Het is iets waar je de klant blij mee kunt maken.”

“Kijk, nog meer WTW’s”, zegt hij terwijl hij langs de stands van Samsung en Zehnder – J.E. StorkAir (vanaf 1 maart is het Zehnder) loopt. 

Renovatie

“Voor ons is de renovatiemarkt redelijk belangrijk. Ik ben van plan om nog bij het paviljoen (re)building the future te kijken. Ze schijnen daar een nieuwe renovatiemethode te laten zien, sneller en makkelijker. Ik wil eens zien welke rol daar voor ons als w-installateur weggelegd is.”

Evert moet lachen als hij de sanitair-lijn voor kinderen ziet van Sphinx. Lage toiletjes op een soort voetjes, met felgekleurde wc-brillen compleet met oogjes. “De slogan ‘Het wordt weer leuk in de bouw’ is zo te zien door Sphinx al in de praktijk gebracht”, zegt hij.

Gerelateerde artikelen