Crestron lanceert nieuwe generatie van CP3 3-Series Control System®, de basis voor intelligente gebouwen

Met snellere verwerkingssnelheden, meer geheugen, efficiënte multitaskingfuncties, externe opslagmogelijkheden, ingebouwde BACnet-ondersteuning en een IP-beveiliging doet CP3 de prestaties van controlesystemen in de grootste commerciële faciliteiten exponentieel toenemen. Met zijn prijs toont CP3 zich ook bijzonder veelzijdig, waardoor het zich ook leent tot geavanceerde thuistoepassingen.

“CP3 is veel meer dan een nieuw controlesysteem.” aldus Robin van Meeuwen, VP Sales & Marketing bij Crestron International. “De systemen van de nieuwe 3-Series vormen de ruggengraat van het krachtigste controlenetwerkplatform dat vandaag de dag op de markt is. Door tot tien keer sneller te werken dan processors van de 2-Series, creëert CP3 een heel nieuwe dimensie van controlefunctionaliteit voor geïntegreerde gebouwtechnologie.

De compacte, in rack monteerbare CP3 maakt realtime multitasking mogelijk zodat men probleemloos tot tien onafhankelijke programma`s tegelijk kan draaien. De programmeringsarchitectuur naar IT-model geeft integrators de kans om systeemonderhoud en -uitbreiding uit te voeren op manieren die voorheen niet mogelijk waren. Upgrades kunnen op elk individueel subsysteem (zoals AV, verlichtingscontrole, HVAC, beveiligingssystemen en klimaatregeling) worden uitgevoerd, zonder impact op het systeem als geheel. Aangezien elk controleprogramma onafhankelijk werkt, heeft een herstart van een programma geen impact op andere programma`s. Dat resulteert in een verbeterde systeemarchitectuur en nagenoeg geen downtime.

Dankzij de ingebouwde BACnet/IP-ondersteuning kan de oplossing naadloos worden geïntegreerd in bestaande gebouwbeheersystemen en andere BACnet-systemen. Alle systemen kunnen voortaan onafhankelijk van elkaar werken en met elkaar communiceren via hetzelfde, krachtige Crestron-platform, dat een echt intelligent gebouw creëert. Met de 3-Series controlesystemen van Crestron, werkt de geïntegreerde controle van verlichting, zonneschermen, HVAC, AV, gebouwbeheersysteem, beveiliging, IT en aanverwante systemen sneller, eenvoudiger en heel wat efficiënter.

De ingebouwde SNMP-ondersteuning maakt het mogelijk om CP3 te integreren in netwerkbeheersoftware van derden, om de controle en opvolging mogelijk te maken in een formaat waarmee het IT-personeel vertrouwd is. Met behulp van de Fusion RV™ Remote Asset Management Software kan het personeel vanaf een centrale helpdesk ruimtes en technologieën plannen, opvolgen en controleren, wat de productiviteit sterk en meetbaar doet stijgen.

Als volledig geïntegreerd, wereldwijd gebouwtechnologieplatform biedt het de mogelijkheid om alle updates vanop afstand uit te voeren via IP, met een verbeterde beveiligde Ethernet-connectiviteit. Zo verzekert het de netwerkbeveiliging in de hele onderneming. De mogelijkheid om via een Apple® iPhone® of iPad®, een mobiel Android®-toestel of een computer verbinding te maken met CP3 geeft gebruikers een handige, betrouwbare mobiele controle van een gebouw of woning om het even waar ter wereld. De ingebouwde Core 3 UI™ XPanel-technologie geeft facility managers en huiseigenaars nagenoeg aanraakschermcontrole via om het even welke populaire webbrowser op Mac® of pc.