CV-ketelfabrikanten geven op VFK-plein antwoord op actuele vragen uit de sector

30 december 2013 | 2 minuten leestijd

De belangenorganisatie voor de Nederlandse cv-ketelfabrikanten VFK richt in hal 7 op de VSK 2014 (3-7 februari 2014 in de Jaarbeurs Utrecht) een VFK-plein in. Hier kan de beursbezoeker elke dag terecht voor keynote lezingen en praktische presentaties, toegespitst op de actuele thema’s in de branche. De ketelfabrikanten zelf staan direct rondom het plein. Ze tonen praktische oplossingen voor zaken die in de presentaties aan bod komen. 

Duurzaamheid en energie-akkoord

Niet alleen op handen zijnde wetgeving en het energieakkoord, ook de vraag van zowel consumenten als bedrijven naar duurzame warmtebronnen, zorgt momenteel voor behoorlijk wat reuring in de sector. Hoe zit het bijvoorbeeld met de 110.000 energieneutrale woningen die in Nederland gerealiseerd worden? Hoe ver staat het met de 0-energiewoning? Hoe keur je straks de hybride ketels, die bestaande CV-technologie combineren met micro-wkk, een zonneboiler, een PV-installatie of een warmtepomp? Hoe pas je deze hybridetechnologie toe? En hoe ver is de industrie met het (decentraal) produceren van gas?
 
Tijdens de VSK geven onafhankelijke experts hun visie op deze vraagstukken die de sector de komende jaren zullen beïnvloeden. Ze doen dit ’s ochtends in de vorm van een keynote lezing, die bedoeld is voor een bredere doelgroep dan alleen de installateur. Deze keynote lezingen zijn ook interessant voor projectontwikkelaars, gebouwbeheerders, architecten en aannemers. De presentaties in de middaguren zijn meer afgestemd op de installatiemogelijkheden.

CV-ketel keuring

Een belangrijk thema dat in de middagpresentaties aan bod zal komen, is de CV-ketel keuring. De vrijwillige ketelkeuring staat op het punt van kracht te worden. Tegen de tijd dat de VSK 2014 plaatsvindt, hebben de VFK en UNETO-VNI concreter uitgewerkt hoe de keuring kan verlopen om aan de wettelijke regels (EPBD) te voldoen. VSK-bezoekers krijgen als eerste die informatie op een praktische manier aangereikt. Omdat de lezingen elke beursdag worden herhaald, hoeft geen enkele beursbezoekers deze informatie te missen

Gerelateerde artikelen