De knallers van 2014: van HR-ketel tot multifunctionele radiator

31 december 2014 | 3 minuten leestijd

Nog een paar uurtjes en 2014 zit erop. Voordat we het nieuwe jaar inluiden is het tijd om de balans op te maken. Wat waren de best gelezen artikelen van dit jaar?

De installatiesector verandert continu. Nieuwe technologieën en innovaties volgen elkaar in rap tempo op. Als we de statistieken erbij pakken, valt op dat artikelen over deze veranderingen goed worden gelezen. Artikelen over onderwerpen als zonnepanelen, slimme meters en manieren om het huis te verwarmen zonder gas vinden gretig aftrek. Hoewel deze stukken goed zijn gelezen, behoren ze niet tot de best gelezen artikelen.

Rendement van de HR-ketel

Met meer dan 5500 unieke pageviews heeft het artikel over het rendement van hr-ketels de meeste lezers weten te trekken. In het stuk geven we allerlei tips om het rendement van het hele verwarmingssysteem te maximaliseren, want een HR-ketel alleen is vaak niet voldoende om een zo hoog mogelijk rendement te halen. De ketel is onderdeel van een complete installatie en voor een optimaal rendement moet ook die installatie HR worden gemaakt.

Het artikel over een radiator die naast verwarmen, ook kan koelen, leverde meer dan 4600 unieke pageviews op en dat is goed voor een tweede plaats. Steeds meer radiatorfabrikanten brengen radiatoren op de markt die zowel kunnen verwarmen als koelen. Deze multifunctionele radiator zorgt ervoor dat het in de zomer lekker koel blijft in huis.

De installateur als de boosdoener

Met meer dan 4400 unieke pageviews maakt het stuk waarin de installateur wordt afgeschilderd als boosdoener heel wat los. Koolmonoxide vergiftiging wordt nu vaker veroorzaakt door niet juist geïnstalleerde CV-ketels dan door een geiser. De installateur wordt in hetzelfde hokje geplaatst als de beunhazen en veel lezers waren het hier niet mee eens. Op de poll werd flink gestemd en ook het artikel zelf leverde bijna 50 reacties op.

De redactie van Elektrotechniek365 wenst u alvast een gelukkig Nieuwjaar en hoopt u in 2015 weer regelmatig te verwelkomen op onze website. Wat zijn onderwerpen waarover u wel zou willen lezen in het nieuwe jaar? Laat uw reactie hieronder achter.

Foto: Flickr.com/amani1306

 

Gerelateerde artikelen