Geoptimaliseerde verdeling: nieuwe serie VX3 en HX3 stroomverdelers bij Legrand

27 januari 2014 | 2 minuten leestijd

Dit verdeelsysteem bevat de series VX³, HX³ en IS. Het uitgebreide aanbod vervangt het bestaande assortiment XL-Part². Het biedt installateurs en paneelbouwers meer configuratiemogelijkheden en een oplossing voor alle Legrand panelen. Van kasten met kleinere vermogens voor de woning- en utiliteitsbouw, tot de allergrootste kasten voor industriële toepassingen.

De voordelen:

  • snelle aansluitingen (geprefabriceerde aansluitstukken),
  • duurzame aansluitingen,
  • ruimtebesparing in de verdeelkast,
  • uitbreidbaar basisconcept,
  • snelle en veilige interventies en
  • combineerbaar met de standaardverdeling.

Kant-en-klaar

De geoptimaliseerde vierpolige verbindingsrails VX³ auto (verticaal) en de verdeelklemmen HX³ auto (horizontaal) hebben een beschermingsgraad IP2x en zijn voorzien van steekklemmen voor het realiseren van de aftakkingen.
VX³ auto is direct inklikbaar op de zijkant van de kast. De versie 63 A is geschikt voor de Plexo³, XL³ 125 en XL³ 160 behuizingen en de versie 125 A voor de XL³ 160 en XL³ 400 behuizingen. De verdeling gebeurt per rij (hartafstand 150 mm). Bij HX³ auto is dat per volledige rij of per halve rij en deze kunnen toegepast worden op het volledige XL³ assortiment. Montage van deze verdeler kan op de DIN-rail of op de wand.

Voor grotere vermogens

Voor een geoptimaliseerde verdeling VX³/ HX³ biedt Legrand geprefabriceerde aansluitsets voor DPX vermogenautomaten tot 1600 A en voor DMX³ open vermogenautomaten tot 4000 A. De massieve koperen rails in deze kits maken een rechtstreekse aansluiting op het aluminium railsysteem mogelijk. Ook hier weer is het resultaat: een snelle en veilige bekabeling met vele combinatiemogelijkheden.
De VX3 en HX3 IS-verdeling van Legrand garanderen het serviceniveau van het paneel ten opzichte van de gebruiks-, onderhouds-, en uitbreidingshandelingen. Dit type van verdeling laat ook toe om bouwvormen tot 4b te realiseren zoals beschreven in de norm EN 60439-1.

Gerelateerde artikelen