​Glasfolie beschermt je binnenklimaat en inboedel

18 augustus 2016 | 2 minuten leestijd

Reflect Glasfilm: “EnerSaver isolerende raamfolie verhoogt de isolatiewaarde van enkel glas naar die van dubbel glas. En die van dubbel glas naar HR-glas. Daarbij zorgen in de zomer de zonwerende eigenschappen voor verkoeling. Zo bespaart u op zowel verwarmings- als koelkosten terwijl u geniet van een aangenaam binnenklimaat.”

Besparing

Het bedrijf geeft aan dat met glasfolie 40 procent kan worden bespaard doordat het 93 procent van de binnenwarmte reflecteert. Daarbij zorgt de folie voor zonwering in de zomer en blokkeert het bijna honderd procent de UV-straling. “EnerSaver is hoogwaardige raamfolie waarin meerdere “HR-lagen” zijn verwerkt. Deze lagen bestaan uit diverse soorten metalen waaronder goud, titanium en zilver. De geavanceerde EnerSaver zorgt er voor dat alle relevante golflengten worden teruggekaatst. Hierdoor wordt de warmte optimaal binnengehouden in de winter en buitengehouden in de zomer.” Als extra voordeel werkt de glasfolie inbraak vertragend waardoor inbreken via het raam moeilijker wordt. De folie houdt glasscherven namelijk bij elkaar.

Investering

De terugverdientijd is ongeveer drie jaar, laat directeur Michel Loeffen weten. “Als ondernemer die investeert in energiebesparende technieken of duurzame energie kunt u gebruik maken van de Energie Investeringsaftrek (EIA). Uw energiekosten gaan omlaag én u betaalt minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.”

Gerelateerde artikelen