Goede afspraken en inrichting noodzakelijk voor BIM

24 maart 2014 | 2 minuten leestijd

Aan het woord is sales engineer Gerard van der Wijngaard van Stabiplan. “Een van de eerste dingen waar we het over hebben is dat BIM geen softwarepakket is, maar een manier van werken, een proces. Het maken van een goed digitaal 3D-model doe je met alle bouwpartijen samen en dwingt dus tot het maken van goede afspraken en samenwerking. Natuurlijk lost BIM niet alle problemen op, maar het biedt wel mogelijkheden tot verbeteringen.”

Van generiek tot gedetailleerd

De Revit en CAD-software van Stabiplan wordt zo ontwikkeld dat de engineer in iedere fase van zijn ontwerp kan beschikken over de juiste informatie. Dit zorgt ervoor dat het model in de ontwerpfase niet te zwaar is door veel details voor visualisatie. Terwijl alle parameters voor berekeningen en handelsinformatie voor calculatie vanaf de start van het project beschikbaar zijn. Hiermee kan een engineer van generic via specific naar een detailed niveau.

Share

Informatie delen is de levensader van een goed BIM-proces en vraagt om een juist IT-infrastructuur. In een vroeg stadium, tijdens het hele ontwerpproces en tussen alle verschillende partijen. En dat betekent afspraken maken. Welke informatie delen we? Op welke manier? Hoe vaak? En ook niet onbelangrijk: hoe maken we deze informatie voor de verschillende partijen toegankelijk?

Gerelateerde artikelen