Interview met W-installateur André Kiekebos

7 mei 2013 | 4 minuten leestijd

Hoe is Kiekebos Installatietechniek gestart?

Ik ben begonnen als monteur op de bouw. Daarna heb ik leren en werken gecombineerd en bij verschillende bedrijven verschillende facetten van het vak kunnen doen. Van montage tot aan offertes maken en werk opnemen. Toen had ik genoeg kennis en kunde in huis om voor mezelf te beginnen, en de motivatie en drive waren er.
 
Ik ben op mijn verjaardag in 2005 begonnen, en heb vanaf het begin meteen de puntjes op de i gezet. Ik doe het goed of doe het helemaal niet. Die aanpak heeft zijn vruchten afgeworpen, waardoor ik al snel een mooi klantenbestand had. Onderhoud aan cv-ketels stond in het begin centraal want dat komt bij vaste klanten steeds weer terug.
 
Waar ben je nu mee bezig?

Op dit moment ben in het offertestadium voor een uitbreiding van een Pizzeria. Op zich is de klus niet al te ingewikkeld, maar het restaurant is zeven dagen in de week open en de werkzaamheden moeten zo worden afgestemd dat er het na 14:00 uur stofvrij is zodat de keuken open kan. Als de opdracht doorgaat, dan moeten we `s morgens om 5 uur starten om de verbouwing vlot en met zo min mogelijk overlast te realiseren.

 
Verder ben ik vooral bezig met renovaties van woningen, kleine bedrijfspanden en horecagelegenheden. Dan gaat het vaak om de verbouwing van een badkamer of de uitbreiding van woning en alles wat daarbij komt kijken.
 
Hoe kom je aan nieuwe klanten?
We adverteren sinds drie jaar alleen nog maar in club- en wijkbladen. Internet is tegenwoordig de meest doeltreffende manier om jezelf voor nieuwe klanten vindbaar te maken. Twitter, Facebook en natuurlijk onze eigen website zijn ook erg belangrijk. Netwerken en lid zijn van een ondernemersvereniging kan soms ook nieuwe klanten opleveren. Op mond-tot-mond reclame heb je weinig invloed, maar een tevreden klant zal als het ter sprake komt automatisch reclame voor je maken.
 
Wat vind je een lastige en wat een leuke kant van je werk?
Lastig blijft het plaatsen van zonnepanelen, omdat ik alleen ben. Het is ondoenlijk en niet veilig om ze in je eentje het dak op te krijgen. Daarom heb ik begin dit jaar een 17 meter hoge hoogwerker aangeschaft. Nu kan ik op een veilige manier de panelen plaatsen. Deze investering verdient zich niet terug met de zonnepanelen, daarom verhuur ik hem ook aan particulieren en bedrijven.
 
Wat ik altijd leuk vind, zijn de reacties als je snel bij een klant bent om een storing op te lossen. Dat geeft een tevreden gevoel bij de klant maar zeker ook bij mij.
 
Wat speelt er op dit moment in jouw bedrijf?
Op dit moment zijn we aan het kijken met welk merk cv ketel we straks verder gaan als Bosch cv ketels ermee stopt. Als Bosch warmtespecialist vind ik het jammer dat er een einde komt aan de prettige samenwerking. Ik begrijp dat er niet twee merken naast elkaar kunnen leven in deze tijd en dat er banen blijven behouden nu ze doorgaan onder een ander merk. Gelukkig blijven het `Bosch DNA` en de goede en betrouwbare organisatie er achter behouden.
 
Hoe blijf je op de hoogte van ontwikkelingen en producten?
Ik lees vakbladen, en nieuwsbrieven van leveranciers en fabrikanten. Maar de social media zijn wat mij betreft heel belangrijk, bijvoorbeeld voor de laatste nieuwtjes. We doen zelf ook veel met Facebook en Twitter. Netwerken via social media werkt makkelijk, heeft een groot bereik en werkt drempelverlagend.
 
Hoe ontspan je na het werk?
Ik ben graag in en om het huis bezig. Als ik er tijd voor heb, speel ik af en toe tennis en squash.

Gerelateerde artikelen