Maximale warmteoverdracht met elektrische vloerverwarming

27 februari 2018 | 2 minuten leestijd

Het MAGNUM Heatboard is een dun droogbouwsysteem met een opbouwhoogte van slechts 11 mm in combinatie met een onderisolatie. Dankzij een nieuw productieprocedé biedt het maximale warmteoverdracht. Door High-Density EPS schuim direct in de voorgevormde aluminium platen te spuiten, verkrijgt het MAGNUM Heatboard contact over de gehele vloer. 

Aluminium: de beste warmtegeleider

Het gebruik van een aluminium laag die de topvloer verwarmt op zo`n grote oppervlakte is nog niet eerder gedaan voor elektrische vloerverwarming. Michael Utermark, Sales Director bij MAGNUM Heating: “Aluminium is de beste warmtegeleider die je kunt hebben. Huidige systemen verwarmen ongeveer 70 tot 80% van het vloeroppervlak. Wij garanderen 99% waarbij de warmte volledig naar de oppervlakte wordt geleid”.

Eenvoudig te installeren

Met een Heatboard Cable van 6 mm en een opbouwhoogte van slechts 11 mm is MAGNUM Heatboard een zeer dun elektrisch vloerverwarming systeem. Utermark: “11 mm is de standaard opbouwhoogte, maar het systeem is ook verkrijgbaar in een 30 mm versie voor nog meer geluidsreductie. Dat is bijvoorbeeld prettig bij appartementencomplexen”. Het MAGNUM Heatbord wordt geleverd in een set van 11 aluminium platen (5 m2). De platen hebben een afmeting van 788 x 594 mm (Effectief: 589 x 778 mm) en kunnen op maat worden gesneden.

MAGNUM heeft al enorm veel aanvragen ontvangen, maar het systeem komt pas deze zomer op de markt. Ook introduceert MAGNUM Heating dan een nieuw watergedragen verwarmingssysteem gebaseerd op hetzelfde principe.

Gerelateerde artikelen