Montagesysteem voor wand- en vloerverwarming en Breedplaat Klimaat Systeem

27 november 2013 | 2 minuten leestijd

De tegels zijn elk 36 x 36 cm en deze zijn toepasbaar onder elke vlakke vloer of wand. Er is maar zeer geringe opbouwhoogte van 12 millimeter (in tegenstelling tot de gebruikelijke 50 mm) een groot voordeel.

Het systeem is recht toe, recht aan. Relatief makkelijk te installeren en heeft daa rnaast een hoge warmteafgifte. Het Click & Go systeem is gebaseerd op een enkelvoudig element waarin een leiding van 8 mm gemonteerd wordt in een me8nder patroon.

Vooijs is bovendien bezig met een speciaal bouwpakket voor ontwikkelingslanden in combinatie met trainingen om de mensen daar dit systeem zelf te laten installeren. Een indrukwekkende en duurzaam initiatief.

Naast het wand- en vloerverwarmingssysteem toonde Havobol ons ook het B.K.S. oftewel Breedplaat Klimaat Systeem (derde foto). Dit is een prefab LTV leidingsysteem voor verwarmen en koelen in het plafond, geïntegreerd in de breedplaat met een dikte van ongeveer 60 mm beton.

Dit levert installateurs een besparing op in de bouwtijd. De prefab constructie is namelijk ongevoelig voor weersinvloeden tijdens montage. Zodra het gebouw gas- en waterdicht is kan deze al verwarmd worden zodat u ook in de winter kunt doorwerken.

De reactiesnelheid van afgifte ligt gemiddeld hoger dan bestaande systemen omdat de diameter van de leiding groter is. Het gebouw heeft bovendien een beter binnenklimaat en het ontwerp is aan te passen naar behoefte.

Gerelateerde artikelen